Ribizlis-mákos túrótorta

- 30 perc

Ribizlis-mákos túrótorta

2015-01-04 16:09:44 | Módosítva: 2015-01-07 22:16:50

Mindenképp valami különleges desszerttel akartam megkínálni a vendégeimet a szokásos aprósütik mellett. A szilikon forma már a kezemben volt, s a túró és a ribizli is az asztalon díszelgett, felhasználásra várva. Ekkor pillantottam meg a mákot. Egyből tudtam, mit készítek. :)

Elkészítés

A túrót villával szétnyomkodtam, belereszeltem a citromhéjat, s beleöntöttem a citromok kifacsart levét és az édesítőt. A vizet felmelegítettem, a zselatint feloldottam benne, s a túrós krémhez adtam. Botmixerrel egyenletesre kevertem. A virágmintát ezzel öntöttem ki. Mélyhűtőbe tettem szilárdulni pár percre.

Közben a megmaradt krémet két részre osztottam körülbelül kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobb részhez kevertem a ribizlit, amit egy órája vettem ki a fagyasztóból. Ezt is a formába öntöttem. Mivel hideg volt még, hamar megdermedt. A kisebb részbe mákot és kókuszlisztet tettem, az került a formába utoljára, így mikor kiborítottam, ő lett az alja.

Gyakori hibák

Ha a víz még forrásban van, mikor feloldod benne a zselatint, nem áll majd össze, folyós marad! Éppen ezért a víznek elég csak melegnek lennie, ne bugyborékoljon! 

Képek

Hozzávalók

750 g sovány túró
4 citrom reszelt héja
2 citrom leve
50 g zselatin
pár csepp stevia
400 g mirelit ribizli
4 evőkanál darált mák
2 evőkanál kókuszliszt

Tudnivalók

Elkészítés ideje30 perc
Energiatartalom1200 kcal
Recept10 főre
Nehézség
40%
Árkategória
40%
CukormentesIgen
LisztmentesIgen