2015-01-04 16:09:44 | Módosítva: 2015-01-07 22:16:50
Mindenképp valami különleges desszerttel akartam megkínálni a vendégeimet a szokásos aprósütik mellett. A szilikon forma már a kezemben volt, s a túró és a ribizli is az asztalon díszelgett, felhasználásra várva. Ekkor pillantottam meg a mákot. Egyből tudtam, mit készítek. :)
Elkészítés
A túrót villával szétnyomkodtam, belereszeltem a citromhéjat, s beleöntöttem a citromok kifacsart levét és az édesítőt. A vizet felmelegítettem, a zselatint feloldottam benne, s a túrós krémhez adtam. Botmixerrel egyenletesre kevertem. A virágmintát ezzel öntöttem ki. Mélyhűtőbe tettem szilárdulni pár percre.
Közben a megmaradt krémet két részre osztottam körülbelül kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobb részhez kevertem a ribizlit, amit egy órája vettem ki a fagyasztóból. Ezt is a formába öntöttem. Mivel hideg volt még, hamar megdermedt. A kisebb részbe mákot és kókuszlisztet tettem, az került a formába utoljára, így mikor kiborítottam, ő lett az alja.
Gyakori hibák
Ha a víz még forrásban van, mikor feloldod benne a zselatint, nem áll majd össze, folyós marad! Éppen ezért a víznek elég csak melegnek lennie, ne bugyborékoljon!
Képek
Hozzávalók
750 g | sovány túró |
4 | citrom reszelt héja |
2 | citrom leve |
50 g | zselatin |
pár csepp | stevia |
400 g | mirelit ribizli |
4 evőkanál | darált mák |
2 evőkanál | kókuszliszt |
Tudnivalók
Elkészítés ideje | 30 perc |
Energiatartalom | 1200 kcal |
Recept | 10 főre |
Nehézség | |
Árkategória | |
Cukormentes | Igen |
Lisztmentes | Igen |