Lisztmentes piskótatekercs

- 40 perc

Lisztmentes piskótatekercs

2015-01-04 23:16:29 | Módosítva: 2015-01-07 23:26:55

Elkészítés

A sütőt 200 °C-ra melegítettem. A tojások fehérjét egy mafasfalú érvényben kemény habbá vertem a sóval. A sárgáját eritrittel habosítottam. (A színének ki kell világosodnia!) A fehérjehabhoz adtam a sárgáját, s a kakaóport is. Óvatosan összeforgattam őket. Homogén masszát kaptam, amit szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kanalaztam. Körülbelül húsz perc alatt elkészült. 

(Nem tévedés, nem maradt ki semmi, valóban nem kell liszt a tésztába!) 

A töltelékhez a kókusztejszínt és a vizet összekevertem, felmelegítettem, feloldottam benne a zselatint, majd az eritritet is. Hűlni hagytam, s mikor már dermedni kezdett, megkentem vele a tésztát. (Akkor jó az állaga, ha kicsit ragacsos) Feltekertem a művet és hűtőbe tettem dermedni.

Képek

Hozzávalók

6 tojás
2 tojásfehérje
1 csipet
5 csapott evőkanál kakaópor
5 evőkanál eritrit
2 dl Cocomas kókusztejszín
fél dl víz
4 evőkanál eritrit
30 g zselatin

Tudnivalók

Elkészítés ideje40 perc
Recept10 főre
Nehézség
40%
Árkategória
40%
CukormentesIgen
LisztmentesIgen