Bolognai cukkini"tésztával"

Bolognai cukkini"tésztával"

2015-01-05 01:30:19 | Módosítva: 2015-01-10 17:28:52

A magyar fogások sajnos nem csak a tradícionális fűszerek által elhíresült különleges ízvilágukról ismerhetőek fel, hanem, hogy szeretünk zsíros feltétekhez szénhidrátdús köretet fogyasztani. Ez pedig nem a legjobb választás. Szakítsunk ezzel a szokással, s fogyasszuk cukkinitésztával a szószos ételeket! :)

Elkészítés

A "tésztához" a cukkinit zöldséghámozóval vágtam szeletekre. Kevés sót szórtam rá, hogy levet eresszen, s pihenni hagytam, míg a szószt készítettem. 

A kókuszolajat megolvasztottam, megpirítottam rajta a hagymát, megfonnyasztottam benne a paprikát, majd rátettem a darált húst, s összetörtem fakanállal. A paradicsompürébe kevertem a fűszereket, a citromlevet és az eritritet, ráborítottam a húsra, összekevertem, s nagyon alacsony lángon főni hagytam körülbelül 30 percen át. Ezután levetten róla a fedőt, s elforraltam alóla a vizet, így besűrűsödött a szósz. 

A cukkiniről leitattam azt a kevés levet, amit eresztett, s másfél percre mikróba tettem, így tökéletes állaga lett. Épp úgy lehet csavargatni, mint az eredetit. :) Azaz, mostantól ő az eredeti számomra!

Képek

Hozzávalók

500 g darált hús
1 evőkanál kókuszolaj
1 fej vörshagyma
bors
oregánó
bazsalikom
majoranna
kakukkfű
fokhagymapor
1 fej piros kaliforniai paprika
3 dl natúr paradicsompüré
pár csepp citromlé
3 evőkanál eritrit
1 dl víz
körülbelül 300 g cukkini

Tudnivalók

Nehézség
20%
CukormentesIgen
LisztmentesIgen