2015-01-07 19:12:46 | Módosítva: 2015-01-07 22:38:32
Elkészítés
A krém hozzávalóit homogénné kevertem egy lábasban, s nagyon alacsony lángon, habverővel folyamatosan kevergetve besűrítettem. Mikor elkészült, félretettem.
A piskótához 200 °C-ra melegítettem a sütőt, szétválasztottam a tojásokat sárgájára és fehérjére. A fehérjét kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a száraz hozzávalókat, az édesítőt és a sárgáját óvatosan, vigyázva, hogy ne törjem össze a habot. Körülbelül 20 perc alatt tökéletes állagú, aranybarna tésztát kaptam. Szeletekre vágtam, egy szép üveg tál aljába tettem, majd ráborítottam a krémet, a tetejét megszórtam kakaóporral.
Képek
Hozzávalók
| 500 g | light krémsajt (ricotta vagy mascarpone) |
| 2 dl | tömény feketekávé |
| 3 | tojássárgája |
| 1 db | tojás |
| pár csepp | stevia |
| pár csepp | vanília esszencia |
| 5 db | tojás |
| 2 evőkanál | utifű maghéj |
| 2 evőkanál | natúr tejsavófehérje |
| pár csepp | stevia |
| a szóráshoz | nyers kakaópor |