2015-01-08 01:25:40 | Módosítva: 2015-01-08 01:44:36
Az életmódváltás kezdetén rengetegen hiányolják a pékárut. Talán megszokásból, talán az élvezeti értéke miatt. Azzal a céllal alkottam meg ezt a zsömlét, hogy alternatívát nyújtson a kenyérhiányra. Természetesen erre az ételre is igaz, hogy, bár lényegesen alakbarátabb a fehér kenyérnél, és alacsony a szénhidráttartalma, túlzásba vinni nem egészséges. Viszont arra tökéletes, hogy néhanapján összedobj vele egy szendvicset, amit munkába/suliba magaddal vihetsz. :)
Hat darab lett belőle, így egy darab:
157 kcal
fehérje: 12,5 g
szénhidrát: 7,16 g (javarészt rost)
zsír: 8,33 g
157 kcal
fehérje: 12,5 g
szénhidrát: 7,16 g (javarészt rost)
zsír: 8,33 g
Elkészítés
A száraz hozzávalókat elkevertem egy nagyobb tálban, majd a vizet is hozzáadtam, s tiszta kézzel összegyúrtam. Hűtőben pihentettem néhány órán át, ami alatt lágy, könnyen formázható masszát kaptam. 180°C-os sütőbe toltam. Körülbelül 25 perc után résnyire nyitottam a sütőajtót, mert túl lágynak éreztem a puffancsokat (kicsit több vizet használtam). Akkor készültek el, mikor az eredeti zsömléhez hasonlóan kemények kívül, de megnyomva érezhető, hogy szivacsos, puha belül.
Képek
Hozzávalók
50 g | gesztenyeliszt |
50 g | mandulaliszt |
100 g | lenmagliszt |
2 evőkanál | utifű maghéj |
4 | tojás |
2,5 dl | víz |
2 teáskanál | só |
ízlés szerint | fűszerek |
a tetejére | lenmag |
Tudnivalók
Recept | 6 főre |
Lisztmentes | Igen |