Paleo zsömle

Alacsony szénhidráttartalmú, maglisztekből készült péktermék

Paleo zsömle

2015-01-08 01:25:40 | Módosítva: 2015-01-08 01:44:36

Az életmódváltás kezdetén rengetegen hiányolják a pékárut. Talán megszokásból, talán az élvezeti értéke miatt. Azzal a céllal alkottam meg ezt a zsömlét, hogy alternatívát nyújtson a kenyérhiányra. Természetesen erre az ételre is igaz, hogy, bár lényegesen alakbarátabb a fehér kenyérnél, és alacsony a szénhidráttartalma, túlzásba vinni nem egészséges. Viszont arra tökéletes, hogy néhanapján összedobj vele egy szendvicset, amit munkába/suliba magaddal vihetsz. :) 

Hat darab lett belőle, így egy darab:
157 kcal
fehérje: 12,5 g
szénhidrát: 7,16 g (javarészt rost)
zsír: 8,33 g

Elkészítés

A száraz hozzávalókat elkevertem egy nagyobb tálban, majd a vizet is hozzáadtam, s tiszta kézzel összegyúrtam. Hűtőben pihentettem néhány órán át, ami alatt lágy, könnyen formázható masszát kaptam. 180°C-os sütőbe toltam. Körülbelül 25 perc után résnyire nyitottam a sütőajtót, mert túl lágynak éreztem a puffancsokat (kicsit  több vizet használtam). Akkor készültek el, mikor az eredeti zsömléhez hasonlóan kemények kívül, de megnyomva érezhető, hogy szivacsos, puha belül. 

Képek

Hozzávalók

50 g gesztenyeliszt
50 g mandulaliszt
100 g lenmagliszt
2 evőkanál utifű maghéj
4 tojás
2,5 dl víz
2 teáskanál
ízlés szerint fűszerek
a tetejére lenmag

Tudnivalók

Recept6 főre
LisztmentesIgen