Sós zabkeksz napraforgómaggal

Egészséges rágcsálnivaló

Sós zabkeksz napraforgómaggal

2015-01-08 01:40:20 | Módosítva: 2015-01-08 09:58:06

Lényegesen jobb alternatívája a fehér búzalisztből készült pogácsáknak, kekszeknek. Nem tartalmaz glutént, rostban gazdag.

Elkészítés

A zabpelyhet kávédarálón durvára daráltam, s egy nagy tálba tettem, ahol megszórtam fűszerkeverékkel az utifű maghéjjal és sóval, s összeráztam. Ezután hozzáadtam a feltört tojásokat, s tiszta kézzel összegyúrtam. Túl sűrű lett, én azonban vízzel hígítottam. Így már jól formázható volt. Golyókat gömbölygettem belőle, amelyeket szilikon lapra nyomogattam, majd mindegyiket lekentem tojással, s megszórtam napraforgómaggal, mielőtt 200 °C-os sütőbe toltam. 
:))

Hozzávalók

400 g nagyszemű zabpehely (gluténmentes)
4 tojás
ízlés szerint fűszerek
2 evőkanál utifű maghéj
1 dl víz
a szóráshoz napraforgómag
a kenéshez 1 tojás