Sós, szezámmagos-chilis zabkeksz

Sós, szezámmagos-chilis zabkeksz

2015-01-08 09:57:21 | Módosítva: 2015-01-10 17:32:05

Az eredeti recept itt található. Ő adta az ötletet, csak ezúttal másként fűszereztem, s a tésztába is került némi zsírtalanított szezámliszt.

Elkészítés

A zabpelyhet kávédarálón durvára daráltam, s egy nagy tálba tettem, ahol hozzáadtam a kimért mennyiségű szezámmaglisztet is. Megszórtam chilipehellyel, az utifű maghéjjal és sóval, s összeráztam. Ezután hozzáadtam a feltört tojásokat, s tiszta kézzel összegyúrtam. Pihenni hagytam körülbelül 15 percen át, hogy formázhatóvá váljon. Golyókat gömbölygettem belőle, amelyeket szilikon lapra nyomogattam, majd mindegyiket lekentem tojással, megszórtam szezámmaggal, mielőtt 200 °C-os sütőbe toltam. 

Képek

Hozzávalók

400 g nagyszemű zabpehely (gluténmentes)
200 g zsírtalanított szezámmagliszt
6 tojás
1 evőkanál utifű maghéj
1 teáskanál
ízlés szerinti mennyiség chilipehely
1 tojás a kenéshez
a szóráshoz szezámmag

Tudnivalók

LisztmentesIgen