Fahéjas túrógombóc

Fahéjas túrógombóc

2015-01-08 11:34:34 | Módosítva: 2015-01-25 13:21:49

Nem tartalmaz glutént, gabonafélét, hozzáadott cukrot, csupán a természetesen előfordulókat, ezért alacsony szénhidráttartalmú ebédnek is tökéletesen alkalmas. :)

Elkészítés

A túrót egy nagyobb tálba tettem. Ráreszeltem a citromhéjat, ráöntöttem a citromlevet és az eritritet is hozzáadtam. Villával összetörtem, elkevertem. Ezután jött az utifű maghéj és a kókuszliszt. Tiszta kézzel egyenletesre gyúrtam a masszát. Lapos korongokat formáltam a tenyeremben, mindegyik közepébe egy-egy szem meggy került. Miután elkészültek, kevés fahéjat szórtam a tenyerembe, s abban forgattam meg a kis bogyókat. :) Ezután már csak tányérra tettem, s egy csepp steviával kevert natúr joghurttal a tetején tálaltam. :)

Képek

Hozzávalók

500 g zsírszegény túró
1 evőkanál utifű maghéj
2 evőkanál kókuszliszt
4 evőkanál eritrit (porrá darálva)
1 evőkanál ciromlé
2 citrom reszelt héja
ízlés szerinti mennyiségű vanília esszencia vagy bourbon vanília
130-150 g magozott meggy
125 g (kis pohár) natúr joghurt
a bevonathoz körülbelül 15 g fahéj
csepp stevia

Tudnivalók

Recept2 főre
CukormentesIgen
LisztmentesIgen