Szilvásgombóc

Szilvásgombóc

2015-01-28 11:24:56 | Módosítva: 2015-01-28 20:51:50

Elkészítés

Az édesburgonyát megszabadítottam a héjától, megmostam, s felkockáztam, majd feltettem főni annyi vízben, ami ellepte. Mikor megpuhult, leöntöttem alóla a vizet, s tiszta kézzel összegyúrtam az utifű maghéjjal, a fehérjeporral, a túróval, s az eritrittel. Állni hagytam körülbelül 20 percen át, hogy az utifű maghéj megszívja magát folyadékkal, s összeálljon a massza. Ezután a szilvát megszórtam fahéjjal, s minden gombóc közepébe került egy fél gyümölcs. Mikor elkészültek, sörélesztőpehely, fahéj és eritrit keverékébe hempergettem őket. De ez helyettesíthető pirított mandulaforgáccsal. :)

Képek

Hozzávalók

300 g édesburgonya
2 evőkanál utifű maghéj
30 g fehérjepor (elhagyható)
250 g zsírszegény túró
35 g eritrit
kevés fahéj
100 g (8 db fél) szilva
a hempergetéshez sörélesztőpehely, eritrit és fahéj keveréke
vagy pirított mandulaforgács

Tudnivalók

Recept2 főre
CukormentesIgen
LisztmentesIgen