Gluténmentes, low carb kenyér

Gluténmentes, low carb kenyér

2015-02-17 22:10:51 | Módosítva: 2015-02-18 20:21:01

Elkészítés

A sütőt 200°C-ra melegítettem. A tojásfehérjét gépi habverővel felvertem. A citromlét és a szódabikarbónát reagáltattam, s mikor már majdnem kész volt a hab, még keverés közben hozzáadtam. majd kimértem a száraz hozzávalókat, elkevertem egyenletesen egy másik tálban, s a sárgájával együtt a fehérjehabhoz adagoltam. Kézi habverővel óvatosan forgattam össze őket, hogy ne törjem meg túlságosan a habot. Ekkor szilikonos formába szedtem, s készre sütöttem.

Az egész tápanyagtartalma:

585 kcal
fehérje: 72
szénhidrát: 25
zsír: 23

12 szeletre vágva egy szeletben:

48,8 kcal
fehérje: 6 g 
szénhidrát: 2,08 g 
zsír: 1,91 g

Képek

Hozzávalók

8 db tojásfehérje
4 db tojássárgája
30 g gluténmentes kukoricaliszt
30 g natúr tejsavófehérje
késhegynyi szódabikarbóna
1 teáskanálnyi citromlé
1 teáskanálnyi
ízlés szerinti fűszerek
1 evőkanál utifű maghéj

Tudnivalók

LisztmentesIgen