Töltött kaliforniai paprika

Töltött kaliforniai paprika

2015-03-29 23:01:04 | Módosítva: 2015-03-29 23:01:04

Előfordul, hogy valaki a diétája alatt megunja a száraz csirkemellet rágni. Ez egyáltalán nem gond! A bajok inkább ott kezdődnek, ha helyette egy gyorsbüfés hamburger kerül a menübe, fél liter kólával leöblítve. :) Ahhoz, hogy változatossá tedd a menüdet, elegendő néhány apró trükkel feldobni. Az egyik közülük a töltött kaliforniai paprika.

Elkészítés

Kókuszolajon megdinszteltem a kockára vágott hagymát, majd hozzáadtam a darált húst, amit fakanállal összetörtem, és végül a fűszereket és a sót is, amitől levet eresztett. Alacsony lángon, fedő alatt pároltam körülbelül húsz percen át. A sötőt 200 %C-ra melegítettem. Ezután levettem a művemről a fedőt és elforraltam alóla a vizet, végül a kicsumázott paprikába lapátoltam. Sütőbe toltam, s megvártam, míg megfonnyad kicsit a paprika, majd a sajtot is a tetejére tettem, s rápirítottam. 

Képek

Hozzávalók

300 g darált hús
2 db nagyobb piros kaliforniai paprika
15 g kókuszolaj
1 kisebb fej hagyma
oregánó
bazsalikom
kakukkfű
ízfokozómentes vegeta
1 teáskanál
2 szelet light sajt

Tudnivalók

LisztmentesIgen