Kalács

Kalács

2015-04-04 14:00:34 | Módosítva: 2015-04-04 14:00:34

Elkészítés

A kimért almaecetet és a szódabikarbónát reagáltattam egymással egy pohárban. A tejet (akár tehéntej, akár növényi tej), egy nagy tálba öntöttem, amelyben összeállítottam a tésztát. A banánt és a cukkinit meghámoztam, s hozzászeleteltem a tejhez. Az ecet-szódabika kombót is beleöntöttem és egy darab tojással is gazdagítottam (a másik a kenéshez kell, azt ne tedd bele!),majd botmixerrel összeturmixoltam. Egy zárható műanyag tálba tettem a liszteket (zabliszt, nagyszemű zabpehely, utifű maghéj, kókuszliszt, fehérjepor), s miután lezártam, összeráztam, így elegyítettem az összetevőket egyenletesre, majd hozzáadtam az alap-püréhez. :) Körülbelül fél órán át pihent, majd megformáztam. Eredetileg fonott kalácsnak indult, de arra nem kimondottan emlékeztet. :) Majd máskor kikísérletezem, hogyan kell tökéletesre formázni! A művet 200 °C-ra melegített sütőbe küldtem, mielőtt megkentem tojással. A sütés alatt többször is kentem rá egy-egy réteget még, amelytől szebb kérget növesztett. :)

Képek

Hozzávalók

150 g cukkini
1 dl tehéntej vagy növényi tej
150 g darált zabpehely
30 g kókuszliszt
30 g nagyszemű zabpehely
60 g (két adag) fehérjepor
2 db tojás
1 evőkanál almaecet
késhegynyi szódabikarbóna
100 g banán
2 evőkanál utifű maghéj (elhagyható)