Zabpalacsinta

Gluténmentes finomság

Zabpalacsinta

2015-04-12 23:43:26 | Módosítva: 2015-11-16 20:00:46

Ez a desszert akár teljesértékű reggelinek is megfelel. Éppen olyan finom, mint a hagyományos társa, csak épp a fehér liszt és a hozzáadott, finomított cukor maradt ki belőle. :) 

Elkészítés

Egy kerámiaserpenyőt a tűzhelyre tettem, vékonyan megkentem kókuszolajjal és melegíteni kezdtem. A gluténmentes zabpelyhet ledaráltam és összekevertem a tojásokkal és egy csepp steviával. Négy palacsintát sütöttem ki ebből az adagból. A krémhez a banánt, néhány szem málnát és a túrót összeturmixoltam. Ezzel töltöttem az elkészült palacsintákat. A maradék krémhez kevertem a kakaóport, megkentem az elkészült alkotás tetejét vele, és gyümölccsel díszítettem a tornyot. :)

Képek

Hozzávalók

4 db tojás
40 g darált zabpehely
pár csepp stevia
5-8 g (egy teáskanál) kókuszolaj
100 g krémes sovány túró
150 g málna
50 g banán
1 teáskanál kakaópor

Tudnivalók

CukormentesIgen