Káposzta batyu

Káposzta batyu

2015-06-24 21:29:05 | Módosítva: 2015-07-01 11:09:08

A káposzta alacsony szénhidráttartalmú zöldség. 100 g 24 kalóriát, és 6 g szénhidrátot tartalmaz, melyből 2,6 g rost, azaz nem emeli meg jelentősen a vércukorszintet. Magnéziumot, kalciumot és B-karotint (az A-vitamin előanyagát) is megtaláljuk benne.A keresztesvirágúak rendjébe tartozik, így pajzsmirigybetegek csak hőkezelve fogyasszák! Erre kiváló ez a recept, mivel előbb megpároltam, majd sütőbe helyeztem. :) Tehát, kreatívan felhasználható.

Elkészítés

Egy evőkanál kókuszolajat serpenyőbe tettem, s melegíteni kezdtem. Rádobtam a kockára vágott hagymát, s megpirítottam, majd hozzáadtam a sárgarépát is. Szép, narancsszínű levet eresztett. A húst is rátettem, s összetörtem fakanállal, majd fűszereztem, s alacsony lángon, fedő alatt hagytam párolódni. Ezalatt egy lábosban vizet forraltam, s pár percre beletettem a káposztaleveleket, majd kivettem őket. Körülbelül 30 perc után levettem a fedőt a serpenyőről, s hagytam, hogy elforrjon a hús alól a lé. Mikor elkészült, a tölteléket négy egyenlő részre osztottam, s dupla káposztalevélbe csomagoltam mindegyiket, majd a csomagok tetejét megkentem a megmaradt kókuszolajjal. Előmelegítettem a sütőt 180°C-ra. A batyukat sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem, majd bebocsátottam őket a sütőbe. :) Körülbelül negyed óra-húsz perc elteltével némelyik tetejére sajtot is pakoltam, s megvártam, míg szép színe lett. 

Képek

Hozzávalók

1 fej hagyma
1 szál sárgarépa
400 g darált hús
1 evőkanál ízfokozómentes vegeta
1 teáskanál petrezselyemzöld
8 levél fejeskáposzta
2 evőkanál kókuszolaj
1 csipet
4 szelet light sajt

Tudnivalók

Recept2 főre
LisztmentesIgen