Hideg gyümölcsleves főzés nélkül

Hideg gyümölcsleves főzés nélkül

2015-07-01 11:20:17 | Módosítva: 2015-07-01 11:20:17

Igazán egyszerű, finom leves nem csak levesporos tasakból varázsolható! :) Mellette szól, ha őt választjátok, nem fogyasztotok finomított cukrot, csak a gyümölcsökben természetesen előfordulóakat, illetve elkerülitek az olyan káros vegyületeket, mint az ízfokozók. A recept rendkívül egyszerű, így kezdő konyhatündéreknek is szeretettel ajánlom! ^^

Elkészítés

A mirelit gyümölcsöt hagytam kiolvadni annyira, hogy szét lehessen szedni a darabokat, azonban még kellően hideg legyen, s tartalmazzon jégkristályokat. Néhány szemet félretettem a díszítéshez, a többit egy tálba tettem, majd hozzáadtam minden más összetevőt is, és ráküldtem a botmixert. Ízlés szerint hígítható/sűríthető túróval, gyümölccsel, vízzel, s tovább variálható kókusztejjel, egzotikus ízekkel. Szinte elronthatatlan!

Tálalás

Nálam az egyszerű fahéjas szórás és a félretett gyümölcsök díszítették, de használhatsz mentaleveleket, vagy gyümölcsből kirakott formákat is! :)

Képek

Hozzávalók

250 g light krémsajt vagy krémes állagú túró
5 dl hideg víz
300 g mirelit gyümölcs
pár csepp stevia
ízlés szerinti mennyiségű bourbon vanília por
ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéj

Tudnivalók

CukormentesIgen
LisztmentesIgen