Zabos bejgli

Glutén- és cukormentesen

Zabos bejgli

2015-12-19 17:03:28 | Módosítva: 2015-12-19 17:03:28

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összekevertem, begyúrtam, hűtőben pihentettem egy órán át. A sütőt 200 °C-ra melegítettem. Kivettem a masszát a hűtőből, celofánon nyújtottam. Ehhez a tészta mindkét oldalát meghintettem kókuszliszttel, hogy ne ragadjon. A töltelékhez lereszeltem 2 citrom héját és kifacsartam az egyik levét, valamint eritritet adtam hozzá. A tésztára halmoztam, villával óvatosan lenyomogattam, majd feltekertem a kreálmányt a celofánnal, s megkentem tojással. Ami oldalt lecsöpög, fel kell törölni, nehogy megégjen! Sütőbe toltam, s körülbelül 15 perc után lejjebb vettem a hőfokot 180°C-ra, hogy ne legyen "néger" a süti. :b 

Az egész adag:
1126 kcal
fehérje: 54 g 
szénhidrát: 79 g
zsír: 61 g

Nálunk 18 szelet lett belőle, így egy szelet:
62,5 kcal 
fehérje: 3 g
szénhidrát: 4,38 g
zsír: 3,38 g

Képek

Hozzávalók

100 g darált, gluténmentes zabpehely
2 evőkanál utifű maghéj
2 dd M-es tojás
30 g eritrit
3 teáskanál kókuszolaj olvasztva
a töltelékhez:
60 g darált mák
2 citrom reszelt héja
1 citrom leve
40 g eritrit
1 tojás a kenéshez

Tudnivalók

CukormentesIgen
LisztmentesIgen