Gesztenyegolyók

glutén- tej- és cukormentesen

Gesztenyegolyók

2016-12-17 14:01:04 | Módosítva: 2016-12-17 14:05:49

Elkészítés

A gesztenyepürét kivettem  a fagyasztóból, megszabadítottam a csomagolásától és mikrohullámú sütőben kiolvasztottam pár perc alatt, majd összekevertem az eritrittel és a rum aromával. A mirelit meggyet nem olvasztottam ki, fagyosan használtam, mert így könnyebb vele dolgozni. A masszából körülbelül diónyi golyókat csíptem le, lapítottam szét kezeim közt, s a meggyet a közepébe illesztve újra kis bogyókká formáltam őket. Felsorakoztattam őket egy szilikonos sütőpapíron, s a mikroban megolvasztott étcsokival lazán bemázoltam őket. 

Képek

Hozzávalók

250 g natúr, cukrozatlan gesztenyemassza
3 evőkanál eritrit (porrá darálva)
ízlés szerinti mennyiségű rum aroma
körülbelül 15 szem mirelit meggy
néhány kocka 80% feletti kakaótartalmú étcsoki