2015-01-04 16:09:44 | Módosítva: 2015-01-07 22:16:50
Mindenképp valami különleges desszerttel akartam megkínálni a vendégeimet a szokásos aprósütik mellett. A szilikon forma már a kezemben volt, s a túró és a ribizli is az asztalon díszelgett, felhasználásra várva. Ekkor pillantottam meg a mákot. Egyből tudtam, mit készítek. :)
Elkészítés
A túrót villával szétnyomkodtam, belereszeltem a citromhéjat, s beleöntöttem a citromok kifacsart levét és az édesítőt. A vizet felmelegítettem, a zselatint feloldottam benne, s a túrós krémhez adtam. Botmixerrel egyenletesre kevertem. A virágmintát ezzel öntöttem ki. Mélyhűtőbe tettem szilárdulni pár percre.
Közben a megmaradt krémet két részre osztottam körülbelül kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobb részhez kevertem a ribizlit, amit egy órája vettem ki a fagyasztóból. Ezt is a formába öntöttem. Mivel hideg volt még, hamar megdermedt. A kisebb részbe mákot és kókuszlisztet tettem, az került a formába utoljára, így mikor kiborítottam, ő lett az alja.
Gyakori hibák
Ha a víz még forrásban van, mikor feloldod benne a zselatint, nem áll majd össze, folyós marad! Éppen ezért a víznek elég csak melegnek lennie, ne bugyborékoljon!
Képek
Hozzávalók
| 750 g | sovány túró |
| 4 | citrom reszelt héja |
| 2 | citrom leve |
| 50 g | zselatin |
| pár csepp | stevia |
| 400 g | mirelit ribizli |
| 4 evőkanál | darált mák |
| 2 evőkanál | kókuszliszt |
Tudnivalók
| Elkészítés ideje | 30 perc |
| Energiatartalom | 1200 kcal |
| Recept | 10 főre |
| Nehézség | |
| Árkategória | |
| Cukormentes | Igen |
| Lisztmentes | Igen |