2015-01-04 23:16:29 | Módosítva: 2015-01-07 23:26:55
Elkészítés
A sütőt 200 °C-ra melegítettem. A tojások fehérjét egy mafasfalú érvényben kemény habbá vertem a sóval. A sárgáját eritrittel habosítottam. (A színének ki kell világosodnia!) A fehérjehabhoz adtam a sárgáját, s a kakaóport is. Óvatosan összeforgattam őket. Homogén masszát kaptam, amit szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kanalaztam. Körülbelül húsz perc alatt elkészült.
(Nem tévedés, nem maradt ki semmi, valóban nem kell liszt a tésztába!)
A töltelékhez a kókusztejszínt és a vizet összekevertem, felmelegítettem, feloldottam benne a zselatint, majd az eritritet is. Hűlni hagytam, s mikor már dermedni kezdett, megkentem vele a tésztát. (Akkor jó az állaga, ha kicsit ragacsos) Feltekertem a művet és hűtőbe tettem dermedni.
Képek
Hozzávalók
6 | tojás |
2 | tojásfehérje |
1 csipet | só |
5 csapott evőkanál | kakaópor |
5 evőkanál | eritrit |
2 dl | Cocomas kókusztejszín |
fél dl | víz |
4 evőkanál | eritrit |
30 g | zselatin |
Tudnivalók
Elkészítés ideje | 40 perc |
Recept | 10 főre |
Nehézség | |
Árkategória | |
Cukormentes | Igen |
Lisztmentes | Igen |