2015-01-05 01:25:46 | Módosítva: 2015-01-07 23:25:49
Ezt a receptet édesanyámtól tanultam. Sokszor készítette gyerekkoromban. A minap azon gondolkodtam, mi kerüljön szilveszterkor az asztalra. Szerettem ezt az ételt, s azt gondoltam, a vendégsereg is szimpatizál majd vele. Összedobtam reform alapanyagokból.
Elkészítés
A tésztát, a tojást és a virslit megfőztem. Amíg készült, összevágtam az uborkákat, s egy nagy tálba tettem. Elkészítettem az öntetet. A natúr joghurtba kevertem a mustárt, a vegetát, s belereszeltem a hagymát. A tésztát leszűrtem, s őt is a tálba tettem. A tojást lehűtöttem, megpucoltam, karikákra vágtam, s a többihez adtam. A virslivel ugyanígy tettem. Ezután összekevertem, s ráöntöttem a joghurtot.
Tálalás
Érdemes egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek. Remek egytálétel, nem kell mellé semmi más! :)
Képek
Hozzávalók
150 g | gluténmentes, szénhidrátcsökkentett tészta |
8 db | tojás |
400 g | glutén- és szójamentes virsli |
2 evőkanál | cukormentes, dijoni mustár |
1 teáskanál | ízfokozómentes vegeta |
2 fej | lilahagyma |
1 üveg | cukormentes csemegeuborka |
1 szál | kígyóuborka |
Tudnivalók
Elkészítés ideje | 35 perc |
Recept | 6 főre |
Árkategória | |
Cukormentes | Igen |
Lisztmentes | Igen |