Tésztasaláta

Egy verzió, ami nem hizlal :) - 35 perc

Tésztasaláta

2015-01-05 01:25:46 | Módosítva: 2015-01-07 23:25:49

Ezt a receptet édesanyámtól tanultam. Sokszor készítette gyerekkoromban. A minap azon gondolkodtam, mi kerüljön szilveszterkor az asztalra. Szerettem ezt az ételt, s azt gondoltam, a vendégsereg is szimpatizál majd vele. Összedobtam reform alapanyagokból. 

Elkészítés

A tésztát, a tojást és a virslit megfőztem. Amíg készült, összevágtam az uborkákat, s egy nagy tálba tettem. Elkészítettem az öntetet. A natúr joghurtba kevertem a mustárt, a vegetát, s belereszeltem a hagymát. A tésztát leszűrtem, s őt is a tálba tettem. A tojást lehűtöttem, megpucoltam, karikákra vágtam, s a többihez adtam. A virslivel ugyanígy tettem. Ezután összekevertem, s ráöntöttem a joghurtot.

Tálalás

Érdemes egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek. Remek egytálétel, nem kell mellé semmi más! :)

Képek

Hozzávalók

150 g gluténmentes, szénhidrátcsökkentett tészta
8 db tojás
400 g glutén- és szójamentes virsli
2 evőkanál cukormentes, dijoni mustár
1 teáskanál ízfokozómentes vegeta
2 fej lilahagyma
1 üveg cukormentes csemegeuborka
1 szál kígyóuborka

Tudnivalók

Elkészítés ideje35 perc
Recept6 főre
Árkategória
60%
CukormentesIgen
LisztmentesIgen