2015-01-05 01:30:19 | Módosítva: 2015-01-10 17:28:52
A magyar fogások sajnos nem csak a tradícionális fűszerek által elhíresült különleges ízvilágukról ismerhetőek fel, hanem, hogy szeretünk zsíros feltétekhez szénhidrátdús köretet fogyasztani. Ez pedig nem a legjobb választás. Szakítsunk ezzel a szokással, s fogyasszuk cukkinitésztával a szószos ételeket! :)
Elkészítés
A "tésztához" a cukkinit zöldséghámozóval vágtam szeletekre. Kevés sót szórtam rá, hogy levet eresszen, s pihenni hagytam, míg a szószt készítettem.
A kókuszolajat megolvasztottam, megpirítottam rajta a hagymát, megfonnyasztottam benne a paprikát, majd rátettem a darált húst, s összetörtem fakanállal. A paradicsompürébe kevertem a fűszereket, a citromlevet és az eritritet, ráborítottam a húsra, összekevertem, s nagyon alacsony lángon főni hagytam körülbelül 30 percen át. Ezután levetten róla a fedőt, s elforraltam alóla a vizet, így besűrűsödött a szósz.
A cukkiniről leitattam azt a kevés levet, amit eresztett, s másfél percre mikróba tettem, így tökéletes állaga lett. Épp úgy lehet csavargatni, mint az eredetit. :) Azaz, mostantól ő az eredeti számomra!
Képek
Hozzávalók
500 g | darált hús |
1 evőkanál | kókuszolaj |
1 fej | vörshagyma |
só | |
bors | |
oregánó | |
bazsalikom | |
majoranna | |
kakukkfű | |
fokhagymapor | |
1 fej | piros kaliforniai paprika |
3 dl | natúr paradicsompüré |
pár csepp | citromlé |
3 evőkanál | eritrit |
1 dl víz | |
körülbelül 300 g | cukkini |
Tudnivalók
Nehézség | |
Cukormentes | Igen |
Lisztmentes | Igen |