2015-01-05 01:30:19 | Módosítva: 2015-01-10 17:28:52
A magyar fogások sajnos nem csak a tradícionális fűszerek által elhíresült különleges ízvilágukról ismerhetőek fel, hanem, hogy szeretünk zsíros feltétekhez szénhidrátdús köretet fogyasztani. Ez pedig nem a legjobb választás. Szakítsunk ezzel a szokással, s fogyasszuk cukkinitésztával a szószos ételeket! :)
Elkészítés
A "tésztához" a cukkinit zöldséghámozóval vágtam szeletekre. Kevés sót szórtam rá, hogy levet eresszen, s pihenni hagytam, míg a szószt készítettem.
A kókuszolajat megolvasztottam, megpirítottam rajta a hagymát, megfonnyasztottam benne a paprikát, majd rátettem a darált húst, s összetörtem fakanállal. A paradicsompürébe kevertem a fűszereket, a citromlevet és az eritritet, ráborítottam a húsra, összekevertem, s nagyon alacsony lángon főni hagytam körülbelül 30 percen át. Ezután levetten róla a fedőt, s elforraltam alóla a vizet, így besűrűsödött a szósz.
A cukkiniről leitattam azt a kevés levet, amit eresztett, s másfél percre mikróba tettem, így tökéletes állaga lett. Épp úgy lehet csavargatni, mint az eredetit. :) Azaz, mostantól ő az eredeti számomra!
Képek
Hozzávalók
| 500 g | darált hús |
| 1 evőkanál | kókuszolaj |
| 1 fej | vörshagyma |
| só | |
| bors | |
| oregánó | |
| bazsalikom | |
| majoranna | |
| kakukkfű | |
| fokhagymapor | |
| 1 fej | piros kaliforniai paprika |
| 3 dl | natúr paradicsompüré |
| pár csepp | citromlé |
| 3 evőkanál | eritrit |
| 1 dl víz | |
| körülbelül 300 g | cukkini |
Tudnivalók
| Nehézség | |
| Cukormentes | Igen |
| Lisztmentes | Igen |