2015-01-07 01:05:55 | Módosítva: 2015-01-07 21:49:12
A legtöbb sós rágcsálnivalóval a legnagyobb probléma a magas szénhidráttartalom. Ez azonban nem mondható el erről a finomságról, ami teljes mértékben lisztmentesen készült. Olyannyira finom, harmonikus ízvilága van, hogy legtöbben nem is sejtették, hogy nincs benne gabona. :)
Elkészítés
A hozzávalókat összegyúrtam, botmixrrel rásegítettem még, hogy egyenletes tésztát kapjak, majd tiszta kézzel diónyi golyókat vettem ki belőle, s szilikonos formába nyomkodtam őket. 200°C-os sütőben aranybarnára sütöttem őket.
Mindenképp szükséges, hogy formába tedd őket, nem elég szaggatni, mert a sajt miatt képlékennyé válik a meleg sütőben, s ha nem formában sütöd, összeolvad egyetlen nagy masszává! :b
Az egész: 1182 kcal
152 g fehérje28 g szénhidrát 50 g zsír
Nálam 20 db lett belőle, így egy darabban:
- 59,25 kcal
- 7,6 g fehérje
- 1,2 g szénhidrát
- 2,5 g zsír
Képek
Hozzávalók
500 g | zsírszegény túró |
200 g | light trappista sajt lereszelve |
125 g | natúr joghurt |
2 | tojás |
2 evőkanál | utifű maghéj |
1 teáskanál | só |
ízlés szerinti mennyiségű | fokhagyma granulátum |
a szóráshoz | szezámmag |
Tudnivalók
Elkészítés ideje | 40 perc |
Recept | 8 főre |
Lisztmentes | Igen |