2015-01-07 18:53:05 | Módosítva: 2015-01-11 02:14:32
Elkészítés
A kókuszolajon üvegesre pároltam a hagymát, hozzáadtam a húst is, amit fakanállal összetörtem, hogy ne maradjanak nagyobb darabok egyben. A paradicsomléhez kevertem a fűszereket, a citromlét, az eritritet és a csipet sót és a vizet. A húsra borítottam az a szószt, összekevertem őket, s nagyon alacsony lángon, fedő alatt pároltam körülbelül 35 percen át, időnként megkeverve. Ezután fedő nélkül főztem tovább, hogy elpárologjon a víz alóla, s besűrűsödjön a szósz.
Ezalatt elkészítettem a "tésztalapokat". A tojásokat feltörtem, s kókuszolajon, egy kevés ízfokozómentes vegetával összekevertem. Homogénnek kell lennie, nem szabad, hogy különváljon a fehérje és a sárgája, így botmixerrel rásegítettem. Egy 32 cm-s grill-lapon sütöttem ki a tojáspalacsintákat. Miután elkészült, mindegyik lapnak levágtam a széleit, hogy négyzetalakúak legyenek, s pontosan illeszkedjenek a legkisebb jénai edényembe. :)
Elkészült a szószos hús, rétegekben leraktam, mintha csak lagasgne tésztával dolgoznék. :)
Sajtot a tetejére pakoltam, s mikrohullámú sütőben pár perc alatt rápirítottam.
Képek
Hozzávalók
| 2 evőkanál | kókuszolaj |
| 500 g | darált hús |
| 1 csipet | só |
| pár csepp | citromlé |
| 4 evőkanál | eritrit |
| oregánó | |
| bazsalikom | |
| majoranna | |
| kakukkfű | |
| 1 teáskanál | fokhagyma granulátum |
| 4 dl | paradicsompüré |
| 1 dl | víz |
| ízfokozómentes vegeta | |
| 1 teáskanál | kókuszolaj a sütéshez |
| 5 db | tojás |
| 125 g | light trappista sajt |
Tudnivalók
| Elkészítés ideje | 60 perc |
| Recept | 2 főre |
| Nehézség | |
| Lisztmentes | Igen |