2015-01-07 18:53:05 | Módosítva: 2015-01-11 02:14:32
Elkészítés
A kókuszolajon üvegesre pároltam a hagymát, hozzáadtam a húst is, amit fakanállal összetörtem, hogy ne maradjanak nagyobb darabok egyben. A paradicsomléhez kevertem a fűszereket, a citromlét, az eritritet és a csipet sót és a vizet. A húsra borítottam az a szószt, összekevertem őket, s nagyon alacsony lángon, fedő alatt pároltam körülbelül 35 percen át, időnként megkeverve. Ezután fedő nélkül főztem tovább, hogy elpárologjon a víz alóla, s besűrűsödjön a szósz.
Ezalatt elkészítettem a "tésztalapokat". A tojásokat feltörtem, s kókuszolajon, egy kevés ízfokozómentes vegetával összekevertem. Homogénnek kell lennie, nem szabad, hogy különváljon a fehérje és a sárgája, így botmixerrel rásegítettem. Egy 32 cm-s grill-lapon sütöttem ki a tojáspalacsintákat. Miután elkészült, mindegyik lapnak levágtam a széleit, hogy négyzetalakúak legyenek, s pontosan illeszkedjenek a legkisebb jénai edényembe. :)
Elkészült a szószos hús, rétegekben leraktam, mintha csak lagasgne tésztával dolgoznék. :)
Sajtot a tetejére pakoltam, s mikrohullámú sütőben pár perc alatt rápirítottam.
Képek
Hozzávalók
2 evőkanál | kókuszolaj |
500 g | darált hús |
1 csipet | só |
pár csepp | citromlé |
4 evőkanál | eritrit |
oregánó | |
bazsalikom | |
majoranna | |
kakukkfű | |
1 teáskanál | fokhagyma granulátum |
4 dl | paradicsompüré |
1 dl | víz |
ízfokozómentes vegeta | |
1 teáskanál | kókuszolaj a sütéshez |
5 db | tojás |
125 g | light trappista sajt |
Tudnivalók
Elkészítés ideje | 60 perc |
Recept | 2 főre |
Nehézség | |
Lisztmentes | Igen |