2015-01-07 19:12:46 | Módosítva: 2015-01-07 22:38:32
Elkészítés
A krém hozzávalóit homogénné kevertem egy lábasban, s nagyon alacsony lángon, habverővel folyamatosan kevergetve besűrítettem. Mikor elkészült, félretettem.
A piskótához 200 °C-ra melegítettem a sütőt, szétválasztottam a tojásokat sárgájára és fehérjére. A fehérjét kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a száraz hozzávalókat, az édesítőt és a sárgáját óvatosan, vigyázva, hogy ne törjem össze a habot. Körülbelül 20 perc alatt tökéletes állagú, aranybarna tésztát kaptam. Szeletekre vágtam, egy szép üveg tál aljába tettem, majd ráborítottam a krémet, a tetejét megszórtam kakaóporral.
Képek
Hozzávalók
500 g | light krémsajt (ricotta vagy mascarpone) |
2 dl | tömény feketekávé |
3 | tojássárgája |
1 db | tojás |
pár csepp | stevia |
pár csepp | vanília esszencia |
5 db | tojás |
2 evőkanál | utifű maghéj |
2 evőkanál | natúr tejsavófehérje |
pár csepp | stevia |
a szóráshoz | nyers kakaópor |