Szaloncukor

Szaloncukor

2015-01-07 19:33:11 | Módosítva: 2015-01-07 22:40:32

Elkészítés

A tojásokat összekevertem a kókusztejjel, eritrittel, fehérjeporral, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett melegíteni kezdtem. (Óvatosan kell, nem szabad hirtelen melegíteni vagy felforralni, hacsak nem akarsz egy kókuszos rántottát. :b) Mikor besűrűsödött, beletettem a kókuszlisztet is. Hamar megszívta magát nedvességgel, s összeállt a massza. Kicsit hűlni hagytam, majd tiszta kézzel apró hengereket formáltam belőle, amelyeket tányérra nyomkodtam. 

A mázhoz meglangyosítottam a kókuszolajat, így folyékonnyá vált, s elkevertem benne a kakaóport. Kicsit várnom kellett, mert ennyire folyékony állapotban nem tudtam volna szépen dolgozni vele. Miután hűlni kezdett, fogpiszkálót szúrtam a töltelék-darabkákba, s mindegyiket, egyenként megmártottam a csokimázban.:))

Képek

Hozzávalók

3 dl kókusztej
2 db tojás
1 tojássárgája
3 evőkanál eritrit (porrá darálva)
1 adag (30 g) vaníliás fehérjepor
3 evőkanál kókuszliszt
3 evőkanál kókuszolaj
2 evőkanál kakaópor
pár csepp stevia

Tudnivalók

CukormentesIgen
LisztmentesIgen