2015-01-08 01:40:20 | Módosítva: 2015-01-08 09:58:06
Lényegesen jobb alternatívája a fehér búzalisztből készült pogácsáknak, kekszeknek. Nem tartalmaz glutént, rostban gazdag.
Elkészítés
A zabpelyhet kávédarálón durvára daráltam, s egy nagy tálba tettem, ahol megszórtam fűszerkeverékkel az utifű maghéjjal és sóval, s összeráztam. Ezután hozzáadtam a feltört tojásokat, s tiszta kézzel összegyúrtam. Túl sűrű lett, én azonban vízzel hígítottam. Így már jól formázható volt. Golyókat gömbölygettem belőle, amelyeket szilikon lapra nyomogattam, majd mindegyiket lekentem tojással, s megszórtam napraforgómaggal, mielőtt 200 °C-os sütőbe toltam.
:))
:))
Hozzávalók
400 g | nagyszemű zabpehely (gluténmentes) |
4 | tojás |
ízlés szerint | fűszerek |
2 evőkanál | utifű maghéj |
1 dl | víz |
a szóráshoz | napraforgómag |
a kenéshez 1 | tojás |