2015-01-08 10:50:39 | Módosítva: 2015-01-08 10:52:38
Ez a recept is egyike a "takaréskos háziasszony vagyok" és a "megkapom az újrahasznosítás nagymestere díjat" törekvéseim egyikének. :D Vagyis, arra akarok kilyukadni, hogy nincs igazán ínyemre a másfél, majdnem két napja hűtőben rakosgatott, párolt csirkemell, ugyanakkor kidobni óriási pazarlásnak tartanám, s mivel a plüsskutyám sem valószínű, hogy megeszi, nem maradt más választásom, mint felturbózni kicsit. Gondoltam, hogy tökéletes frittata-alapanyag, azonban bántott, hogy antikreatív vagyok és nem jut eszembe más. Ekkor villant be, hogy meg kellene próbálnom csirkemellsonkát készíteni. Nem bántam meg! :) Bár, nem olyan ízvilágra kell számítani, mint a bolti sonkáké, felvágottaké, szerintem finom, s nagyon örülök, hogy olyasmi kerül a tányéromra, amiről biztosan tudom, hogy nem ment át 34663543475 gyártási folyamaton, gluténszennyezésen és adalékanyagoktól is mentes. :)
Elkészítés
Az előző estéről maradt csirkemellet összevágtam apró hasábokra, majd a vizet felmelegítettem vízforralón, beleszórtam a zselatint, botmixerrel egyenletesre kevertem. Ezután hozzáadtam a csirkét egy kevés fűszer kíséretében, s addig kevertem, míg egyenletes masszává vált. Celofánra lapátoltam, rudat formáltam belőle, feltekertem, s hűtőbe tettem szilárdulni. :))
Képek
Hozzávalók
250-200 g | főtt csirkemell |
20 g | zselatin |
1 dl | víz |
ízlés szerinti fűszerek |