2015-01-08 11:34:34 | Módosítva: 2015-01-25 13:21:49
Nem tartalmaz glutént, gabonafélét, hozzáadott cukrot, csupán a természetesen előfordulókat, ezért alacsony szénhidráttartalmú ebédnek is tökéletesen alkalmas. :)
Elkészítés
A túrót egy nagyobb tálba tettem. Ráreszeltem a citromhéjat, ráöntöttem a citromlevet és az eritritet is hozzáadtam. Villával összetörtem, elkevertem. Ezután jött az utifű maghéj és a kókuszliszt. Tiszta kézzel egyenletesre gyúrtam a masszát. Lapos korongokat formáltam a tenyeremben, mindegyik közepébe egy-egy szem meggy került. Miután elkészültek, kevés fahéjat szórtam a tenyerembe, s abban forgattam meg a kis bogyókat. :) Ezután már csak tányérra tettem, s egy csepp steviával kevert natúr joghurttal a tetején tálaltam. :)
Képek
Hozzávalók
| 500 g | zsírszegény túró |
| 1 evőkanál | utifű maghéj |
| 2 evőkanál | kókuszliszt |
| 4 evőkanál | eritrit (porrá darálva) |
| 1 evőkanál | ciromlé |
| 2 | citrom reszelt héja |
| ízlés szerinti mennyiségű | vanília esszencia vagy bourbon vanília |
| 130-150 g | magozott meggy |
| 125 g (kis pohár) | natúr joghurt |
| a bevonathoz körülbelül 15 g | fahéj |
| csepp | stevia |
Tudnivalók
| Recept | 2 főre |
| Cukormentes | Igen |
| Lisztmentes | Igen |