Gyömölcstorta

Gyömölcstorta

2015-01-20 00:20:45 | Módosítva: 2015-01-25 12:27:38

Elkészítés

A sütőt 200 °C-ra melegítettem. A piskótához a tojásokat szétválasztottam, a fehérjét habbá vertem, félretettem. A sárgájához steviát adtam. Kézi habverővel együtt a kókuszlisztet, az utifű maghéjat és 2 adag (60 g) fehérjeport laza mozdulatokkal a fehérjehabba kevertem, vigyázva, hogy ne essen össze. A masszát szilikonos formába kanalaztam, majd sütőbe tettem, s körülbelül 25-30 percen át sütöttem, míg a külső része egészen piskótára emlékeztető, barna, roppanós kérget nem növesztett. :)

Miután elkészült, kihűtöttem, kivettem a formából, s tányérra tettem. 

A krém következett. A zselatinból kimértem 30 g-ot. Vízforralón felmelegítettem 3 dl vizet, s egy magasfalú műanyag tálba öntöttem. Hozzákevertem 15 g (fél adag) fehérjeport, a kiporciózott zselatint, s robotgéppel keverni kezdtem. Egészen felhabosodott, besűrűsödött. Ekkor lapátoltam a tésztára. Megvártam, míg megszilárdul. Már nem szabad képlékenynek lennie a habnak, hogy megálljon rajta a felső réteg.

A díszítéshez megpucoltam a gyümölcsöket (banánt, almát, narancsot), s karikára/cikkekre vágtam őket. A mirelit ribizlit akkor vettem ki a fagyasztóból. Elrendeztem a tetején a banánszeleteket. 2,5 dl vizet melegítettem vízforralón. Feloldottam benne a maradék 20 g zselatint, s nagyobb részét a torta tetejére borítottam, egy kisebb részét pedig félretettem. Ebbe mártogattam a narancs- és almaszeleteket, s a zselatinos részükkel rátapasztottam a tortára. :)

Képek

Hozzávalók

8 db tojás
75 g (2,5 adag) fehérjepor
2 csapott evőkanál utifű maghéj
3 csapott evőkanál kókuszliszt
pár csepp stevia
2 kisebb (vagy egy nagyobb) banán
1 db narancs
1 alma
120 g mirelit ribizli
5,5 dl víz
50 g zselatin

Tudnivalók

CukormentesIgen
LisztmentesIgen