2015-01-21 00:46:05 | Módosítva: 2015-01-21 00:47:12
A krémlevesek legtöbbjét gabonaliszttel sűrítik rántás vagy habarás formájában, s tejjel, tejszínnel adnak neki finom ízt, amitől kevésbé lesz diétás. Ebből a levesből ezek az összetevők mind kimaradnak. Izgalmas ízét a zöldségek harmóniáján kívül a sörélesztőpehely kölcsönzi, amely nem csak finom, kiváló B-vitaminforrás is, így az idegeid, az anyagcseréd, a hajad, a bőröd, s a körmeid egészségéért is teszel. :)
Elkészítés
A zöldségeket megmostam, héjukat zöldséghámozóval levágtam, majd felkockáztam mindegyiket, s alacsony lángon feltettem őket főni a kimért vízben a vegetával és a fűszerekkel együtt. Fedő alatt pároltam, míg megpuhultak. Ekkor botmixerrel leturmixoltam őket, s a sörélesztőpelyhet is hozzáadtam a krémes állagú finomsághoz.
Kölesgolyóval a tetejét tálaltam.
Gyakori hibák
Sörélesztőpehelyből a Naturganik márkát ajánlom, mert némelyik más márkának a terméke kesernyés mellékíze miatt elrontott néhány fogást.
Képek
Hozzávalók
| 150 g | sárgarépa |
| 150 g | zellergumó |
| 3 evőkanál | sörélesztő pehely |
| 2 teáskanál | ízfokozómentes vegeta |
| 6 dl | víz |
| 1 teáskanál | só |
| 1 kisebb fej | hagyma |
| 1 csipet | tárkony |
| 1 csipet | oregánó |
Tudnivalók
| Recept | 2 főre |
| Cukormentes | Igen |
| Lisztmentes | Igen |