Zöldségkrémleves

Zöldségkrémleves

2015-01-21 00:46:05 | Módosítva: 2015-01-21 00:47:12

A krémlevesek legtöbbjét gabonaliszttel sűrítik rántás vagy habarás formájában, s tejjel, tejszínnel adnak neki finom ízt, amitől kevésbé lesz diétás. Ebből a levesből ezek az összetevők mind kimaradnak. Izgalmas ízét a zöldségek harmóniáján kívül a sörélesztőpehely kölcsönzi, amely nem csak finom, kiváló B-vitaminforrás is, így az idegeid, az anyagcseréd, a hajad, a bőröd, s a körmeid egészségéért is teszel. :)

Elkészítés

A zöldségeket megmostam, héjukat zöldséghámozóval levágtam, majd felkockáztam mindegyiket, s alacsony lángon feltettem őket főni a kimért vízben a vegetával és a fűszerekkel együtt. Fedő alatt pároltam, míg megpuhultak. Ekkor botmixerrel leturmixoltam őket, s a sörélesztőpelyhet is hozzáadtam a krémes állagú finomsághoz.

Kölesgolyóval a tetejét tálaltam. 

Gyakori hibák

Sörélesztőpehelyből a Naturganik márkát ajánlom, mert némelyik más márkának a terméke kesernyés mellékíze miatt elrontott néhány fogást.

Képek

Hozzávalók

150 g sárgarépa
150 g zellergumó
3 evőkanál sörélesztő pehely
2 teáskanál ízfokozómentes vegeta
6 dl víz
1 teáskanál
1 kisebb fej hagyma
1 csipet tárkony
1 csipet oregánó

Tudnivalók

Recept2 főre
CukormentesIgen
LisztmentesIgen