2015-01-21 00:46:05 | Módosítva: 2015-01-21 00:47:12
A krémlevesek legtöbbjét gabonaliszttel sűrítik rántás vagy habarás formájában, s tejjel, tejszínnel adnak neki finom ízt, amitől kevésbé lesz diétás. Ebből a levesből ezek az összetevők mind kimaradnak. Izgalmas ízét a zöldségek harmóniáján kívül a sörélesztőpehely kölcsönzi, amely nem csak finom, kiváló B-vitaminforrás is, így az idegeid, az anyagcseréd, a hajad, a bőröd, s a körmeid egészségéért is teszel. :)
Elkészítés
A zöldségeket megmostam, héjukat zöldséghámozóval levágtam, majd felkockáztam mindegyiket, s alacsony lángon feltettem őket főni a kimért vízben a vegetával és a fűszerekkel együtt. Fedő alatt pároltam, míg megpuhultak. Ekkor botmixerrel leturmixoltam őket, s a sörélesztőpelyhet is hozzáadtam a krémes állagú finomsághoz.
Kölesgolyóval a tetejét tálaltam.
Gyakori hibák
Sörélesztőpehelyből a Naturganik márkát ajánlom, mert némelyik más márkának a terméke kesernyés mellékíze miatt elrontott néhány fogást.
Képek
Hozzávalók
150 g | sárgarépa |
150 g | zellergumó |
3 evőkanál | sörélesztő pehely |
2 teáskanál | ízfokozómentes vegeta |
6 dl | víz |
1 teáskanál | só |
1 kisebb fej | hagyma |
1 csipet | tárkony |
1 csipet | oregánó |
Tudnivalók
Recept | 2 főre |
Cukormentes | Igen |
Lisztmentes | Igen |