2015-01-25 12:54:31 | Módosítva: 2015-01-25 12:56:22
Elkészítés
A húst kiklopfoltam, hogy egyenletes legyen, s ne túl vastag, majd megszórtam fokhagymával, egy tálkába tettem, s a tejet ráöntöttem. Celofánnal alaposan körbetekertem, s hűtőben pihentettem egy napon át. A tehéntejet lecserélheted kókusztejre is akár. :) A zöldségeket még aznap este kiolvasztottam.
Másnap 180 °C-ra melegítettem a sütőt, s kivettem a húst a hűtőből, leöntöttem róla a tejet, lecsepegtettem. A zöldségeket leturmixoltam a cottage cheese-zel és az utifű maghéjjal, hozzáadtam a vegetát is. Kenhető masszát kaptam, amit a húsra lapátoltam, s feltekertem vele. A hús külső felszínét megkentem kókuszolajjal, hogy ne száradjon ki a sütés alatt. Tepsibe tettem, amit alufóliával fedtem, így nem is igazán sült, inkább párolódott, s nagyon finom, puha lett.
Körülbelül 30 perc letelte után megszabadítottam az alufóliától a művet, s a sajtot rápakoltam a tetejére. Megvártam, míg megpirul.
Tálalás
Szeletelve, bébispenóttal tálaltam.
Képek
Hozzávalók
1,5 dl | tej |
3 gerezd | zúzott fokhagyma |
400 g | pulykamell |
100 g | mirelit zöldség felengedve |
50 g | cottage cheese vagy túró |
1 evőkanál | utifű maghéj |
1 teáskanál | ízfokozómentes vegeta |
50 g | light trappista szeletelve |
10 g | kókuszolaj |