Töltött pulykamell

Töltött pulykamell

2015-01-25 12:54:31 | Módosítva: 2015-01-25 12:56:22

Elkészítés

A húst kiklopfoltam, hogy egyenletes legyen, s ne túl vastag, majd megszórtam fokhagymával, egy tálkába tettem, s a tejet ráöntöttem. Celofánnal alaposan körbetekertem, s hűtőben pihentettem egy napon át. A tehéntejet lecserélheted kókusztejre is akár. :) A zöldségeket még aznap este kiolvasztottam.

Másnap 180 °C-ra melegítettem a sütőt, s kivettem a húst a hűtőből, leöntöttem róla a tejet, lecsepegtettem. A zöldségeket leturmixoltam a cottage cheese-zel és az utifű maghéjjal, hozzáadtam a vegetát is. Kenhető masszát kaptam, amit a húsra lapátoltam, s feltekertem vele. A hús külső felszínét megkentem kókuszolajjal, hogy ne száradjon ki a sütés alatt. Tepsibe tettem, amit alufóliával fedtem, így nem is igazán sült, inkább párolódott, s nagyon finom, puha lett. 

Körülbelül 30 perc letelte után megszabadítottam az alufóliától a művet, s a sajtot rápakoltam a tetejére. Megvártam, míg megpirul. 

Tálalás

Szeletelve, bébispenóttal tálaltam.

Képek

Hozzávalók

1,5 dl tej
3 gerezd zúzott fokhagyma
400 g pulykamell
100 g mirelit zöldség felengedve
50 g cottage cheese vagy túró
1 evőkanál utifű maghéj
1 teáskanál ízfokozómentes vegeta
50 g light trappista szeletelve
10 g kókuszolaj