Low carb zsemle gabona nélkül

Low carb zsemle gabona nélkül

2015-01-28 00:37:12 | Módosítva: 2015-01-28 00:39:51

Elkészítés

A sütőt 200 °C-ra melegítettem. A tojások fehérjét habbá vertem, a sárgáját a lenmaglisztet, az utifű maghéjat, a sót, s a fűszereket hozzáadtam, s óvatos mozdulatokkal forgattam bele, hogy a hab ne essen össze. Szilikonos sütőpapírra zsemleméretű halmocskákat kanalaztam a masszából, mindegyik tetejét megszórtam lenmaggal, s készre sütöttem őket. Körülbelül negyed óra-húsz perc kellett nekik, de ez sütő függvénye is, úgyhogy érdemes nézegetni közben. :)

Képek

Hozzávalók

8 db tojásfehérje
2 db tojásssárgája
30 g zsírtalanított lenmagliszt
1 tesákanál
ízlés szerinti fűszerek
1 csapott evőkanál utifű maghéj
a szóráshoz lenmag

Tudnivalók

LisztmentesIgen