Céklás brownie

Céklás brownie

2015-01-28 01:03:39 | Módosítva: 2016-01-23 21:56:16

Bizonyára szokatlanul hangzik elsőre, hogy céklából is elkészülhet az egyik legkedveltebb édesség, a brownie, azonban mivel az említett zöldség nem túl karakteres ízvilág, nem csak savanyúságként vagy párolt formában fogyasztható, hanem nagyon finom sütemények alapanyagául is szolgálhat. :) A kóstolói nem szakavatott emberek voltak, mégsem sejtette egyikük sem, hogy furfangos Konyhatündér zöldséget csempészett a pite tésztájába. ^^

Elkészítés

A céklát meghámoztam, s feltettem főni annyi vízben, ami elfedte. Mikor megpuhult, leszűrtem, s leturmixoltam. A céklapüréhez adtam minden hozzávalót, s egy éjszakára hűtőbe tettem, hogy az utifű maghéj rostjai felvegyék a folyadék nagy részét. Másnap a massza rezgős, viszkózus, de folyós volt. A sütőt 200 °C-ra melegítettem. Szilikon formába kanalaztam a tésztát, s készre sütöttem. Körülbelül 35 percen át volt a sütőben.

Tálalás

Vanília fagyival tálaltam, ami nem más, mint a fagyasztott vaníliasodóm fél órával a fogyasztás előtt kivéve a fagyasztóból. :)

Képek

Hozzávalók

200 g nyers cékla
4 db tojás
1 evőkanál utifű maghéj
2 adag (60 g) fehérjepor
6 evőkanál eritrit
4 evőkanál nyers kakaópor

Tudnivalók

CukormentesIgen
LisztmentesIgen