2015-01-28 11:24:56 | Módosítva: 2015-01-28 20:51:50
Elkészítés
Az édesburgonyát megszabadítottam a héjától, megmostam, s felkockáztam, majd feltettem főni annyi vízben, ami ellepte. Mikor megpuhult, leöntöttem alóla a vizet, s tiszta kézzel összegyúrtam az utifű maghéjjal, a fehérjeporral, a túróval, s az eritrittel. Állni hagytam körülbelül 20 percen át, hogy az utifű maghéj megszívja magát folyadékkal, s összeálljon a massza. Ezután a szilvát megszórtam fahéjjal, s minden gombóc közepébe került egy fél gyümölcs. Mikor elkészültek, sörélesztőpehely, fahéj és eritrit keverékébe hempergettem őket. De ez helyettesíthető pirított mandulaforgáccsal. :)
Képek
Hozzávalók
300 g | édesburgonya |
2 evőkanál | utifű maghéj |
30 g | fehérjepor (elhagyható) |
250 g | zsírszegény túró |
35 g | eritrit |
kevés | fahéj |
100 g (8 db fél) | szilva |
a hempergetéshez | sörélesztőpehely, eritrit és fahéj keveréke |
vagy | pirított mandulaforgács |
Tudnivalók
Recept | 2 főre |
Cukormentes | Igen |
Lisztmentes | Igen |