2015-02-03 00:10:44 | Módosítva: 2015-02-03 00:13:40
Ismételten cukor-és lisztmentes palacsintát alkottam nektek. :) Ezúttal nem tekertem fel, csupán egymásra pakoltam, miután megkentem egy réteg túróval őket. Ha már mindenki kellőképpen éhes, akkor lássuk a receptet! ^^
Elkészítés
A tojásokat feltörtem, s egy nagyobb tálban homogén masszává kevertem. Az utifű maghéjat és a vizet is hozzáadtam, s pihenni hagytam körülbelül fél órán át. Közben elkészítettem a tölteléket. A túróhoz reszeltem a narancshéjat, belekevertem az eritritet és a citromlét is. Egy nagy grillserpenyőt vékonyan kikentem kókuszolajjal, s alacsony lángon melegíteni kezdtem. Mikor már elég meleg volt, a masszából 3 evőkanállal tettem a serpenyő közepére, s kanál hátával terítettem el egyenletesen, vékonyan. Kis idő múlva megfordítottam. Nem szabad sokáig a serpenyőben hagyni, mert odakozmál vagy kiszárad. Mikor elkészült az első lap, egy nagy tányérra tettem, s megkentem a túrókrémmel. Addig ismételtem ezt a műveletet, míg el nem fogyott a tészta és a krém is.
Tálalás
Avokádópudingot kentem a tetejére. A receptjét itt találjátok. Megszórtam kókuszreszelékkel, s szeletekre vágtam.
Képek
Hozzávalók
20 db | tojás |
1 evőkanál | utifű maghéj (elhagyható) |
5 evőkanál | víz |
1 db | narancs héja lereszelve |
2 teáskanál | citromlé |
4 evőkanál | eritrit |
750 g (3 doboz) | sovány túró |
a sütéshez | kókuszolaj |
Tudnivalók
Recept | 6 főre |
Cukormentes | Igen |
Lisztmentes | Igen |