2015-02-17 22:10:51 | Módosítva: 2015-02-18 20:21:01
Elkészítés
A sütőt 200°C-ra melegítettem. A tojásfehérjét gépi habverővel felvertem. A citromlét és a szódabikarbónát reagáltattam, s mikor már majdnem kész volt a hab, még keverés közben hozzáadtam. majd kimértem a száraz hozzávalókat, elkevertem egyenletesen egy másik tálban, s a sárgájával együtt a fehérjehabhoz adagoltam. Kézi habverővel óvatosan forgattam össze őket, hogy ne törjem meg túlságosan a habot. Ekkor szilikonos formába szedtem, s készre sütöttem.
Az egész tápanyagtartalma:
585 kcal
fehérje: 72
szénhidrát: 25
zsír: 23
12 szeletre vágva egy szeletben:
48,8 kcal
fehérje: 6 g
szénhidrát: 2,08 g
zsír: 1,91 g
Képek
Hozzávalók
8 db | tojásfehérje |
4 db | tojássárgája |
30 g | gluténmentes kukoricaliszt |
30 g | natúr tejsavófehérje |
késhegynyi | szódabikarbóna |
1 teáskanálnyi | citromlé |
1 teáskanálnyi | só |
ízlés szerinti | fűszerek |
1 evőkanál | utifű maghéj |
Tudnivalók
Lisztmentes | Igen |