2015-03-29 23:01:04 | Módosítva: 2015-03-29 23:01:04
Előfordul, hogy valaki a diétája alatt megunja a száraz csirkemellet rágni. Ez egyáltalán nem gond! A bajok inkább ott kezdődnek, ha helyette egy gyorsbüfés hamburger kerül a menübe, fél liter kólával leöblítve. :) Ahhoz, hogy változatossá tedd a menüdet, elegendő néhány apró trükkel feldobni. Az egyik közülük a töltött kaliforniai paprika.
Elkészítés
Kókuszolajon megdinszteltem a kockára vágott hagymát, majd hozzáadtam a darált húst, amit fakanállal összetörtem, és végül a fűszereket és a sót is, amitől levet eresztett. Alacsony lángon, fedő alatt pároltam körülbelül húsz percen át. A sötőt 200 %C-ra melegítettem. Ezután levettem a művemről a fedőt és elforraltam alóla a vizet, végül a kicsumázott paprikába lapátoltam. Sütőbe toltam, s megvártam, míg megfonnyad kicsit a paprika, majd a sajtot is a tetejére tettem, s rápirítottam.
Képek
Hozzávalók
300 g | darált hús |
2 db nagyobb | piros kaliforniai paprika |
15 g | kókuszolaj |
1 kisebb | fej hagyma |
oregánó | |
bazsalikom | |
kakukkfű | |
ízfokozómentes vegeta | |
1 teáskanál | só |
2 szelet | light sajt |
Tudnivalók
Lisztmentes | Igen |