Tojáskrém sonkába tekerve

Tojáskrém sonkába tekerve

2015-04-03 09:52:17 | Módosítva: 2015-04-03 09:52:17

Az ünnepi asztalra nem csak finom, de mutatós fogások is kellenek. Az egyik ilyen idén nálunk biztosan ez az étel lesz! :) Igazán nem bonyolult, így egy kezdő szakács is meg tudja valósítani!

Elkészítés

Egy lábasba vizet öntöttem, s feltettem forrni. Mikor már buborékok keletkeztek és zubogó hang hallatszott, beletettem a tojásokat. Evőkanállal egyszerűbb, mint a kezünket féltve tíz centiről belehajítani és összetörni szegényeket! :) Még kisebb az esélye, hogy megrepednek, ha szobahőmérsékletű tojással dolgozol, azaz kiveszed a főzésre szánt darabokat a hűtőből a művelet előtt hozzávetőleg fél órával. 6 percen át főttek. A tűzről levéve rögtön jéghideg, folyó víz alá tartottam a lábast, s ott is hagytam pár percen át, így tökéletesen meg tudtam szabadítani a héjától mindegyiket!

A megpucolt tojásokat egy magasfalú edénybe tettem, s hozzáadtam a megtisztított, cikkekre vágott hagymát, a mustárt és a fűszereket is, majd botmixerrel elkevertem.

Elővettem a sonkát (glutén- és szójamentest használtam), s minden szelet közepébe egy teáskanállal tettem a tojáskrémből, majd félbehajtottam, s úgy tekertem össze, hogy az egymással érintkező felületekre is kerüljön egy vékony réteg a kenőkéből. :) Voltaképpen ő a ragasztó!

Tálalás

Az elkészült rózsákat egy tányérra helyeztem, a megmaradt tojáskrémet pedig tálkába téve vagy salátalevélen érdemes kínálni abonettel vagy puffasztott rizzsel!

Képek

Hozzávalók

4 db M-es tojás
2 teáskanál cukormentes dijoni mustár
bors
fokhagymapor
1 kisebb fej vöröshagyma
ízfokozómentes vegeta
150 g csirkemellsonka