2015-04-03 09:52:17 | Módosítva: 2015-04-03 09:52:17
Az ünnepi asztalra nem csak finom, de mutatós fogások is kellenek. Az egyik ilyen idén nálunk biztosan ez az étel lesz! :) Igazán nem bonyolult, így egy kezdő szakács is meg tudja valósítani!
Elkészítés
Egy lábasba vizet öntöttem, s feltettem forrni. Mikor már buborékok keletkeztek és zubogó hang hallatszott, beletettem a tojásokat. Evőkanállal egyszerűbb, mint a kezünket féltve tíz centiről belehajítani és összetörni szegényeket! :) Még kisebb az esélye, hogy megrepednek, ha szobahőmérsékletű tojással dolgozol, azaz kiveszed a főzésre szánt darabokat a hűtőből a művelet előtt hozzávetőleg fél órával. 6 percen át főttek. A tűzről levéve rögtön jéghideg, folyó víz alá tartottam a lábast, s ott is hagytam pár percen át, így tökéletesen meg tudtam szabadítani a héjától mindegyiket!
A megpucolt tojásokat egy magasfalú edénybe tettem, s hozzáadtam a megtisztított, cikkekre vágott hagymát, a mustárt és a fűszereket is, majd botmixerrel elkevertem.
Elővettem a sonkát (glutén- és szójamentest használtam), s minden szelet közepébe egy teáskanállal tettem a tojáskrémből, majd félbehajtottam, s úgy tekertem össze, hogy az egymással érintkező felületekre is kerüljön egy vékony réteg a kenőkéből. :) Voltaképpen ő a ragasztó!
Tálalás
Az elkészült rózsákat egy tányérra helyeztem, a megmaradt tojáskrémet pedig tálkába téve vagy salátalevélen érdemes kínálni abonettel vagy puffasztott rizzsel!
Képek
Hozzávalók
4 db | M-es tojás |
2 teáskanál | cukormentes dijoni mustár |
só | |
bors | |
fokhagymapor | |
1 | kisebb fej vöröshagyma |
ízfokozómentes vegeta | |
150 g | csirkemellsonka |