2015-04-04 14:00:34 | Módosítva: 2015-04-04 14:00:34
Elkészítés
A kimért almaecetet és a szódabikarbónát reagáltattam egymással egy pohárban. A tejet (akár tehéntej, akár növényi tej), egy nagy tálba öntöttem, amelyben összeállítottam a tésztát. A banánt és a cukkinit meghámoztam, s hozzászeleteltem a tejhez. Az ecet-szódabika kombót is beleöntöttem és egy darab tojással is gazdagítottam (a másik a kenéshez kell, azt ne tedd bele!),majd botmixerrel összeturmixoltam. Egy zárható műanyag tálba tettem a liszteket (zabliszt, nagyszemű zabpehely, utifű maghéj, kókuszliszt, fehérjepor), s miután lezártam, összeráztam, így elegyítettem az összetevőket egyenletesre, majd hozzáadtam az alap-püréhez. :) Körülbelül fél órán át pihent, majd megformáztam. Eredetileg fonott kalácsnak indult, de arra nem kimondottan emlékeztet. :) Majd máskor kikísérletezem, hogyan kell tökéletesre formázni! A művet 200 °C-ra melegített sütőbe küldtem, mielőtt megkentem tojással. A sütés alatt többször is kentem rá egy-egy réteget még, amelytől szebb kérget növesztett. :)
Képek
Hozzávalók
150 g | cukkini |
1 dl | tehéntej vagy növényi tej |
150 g | darált zabpehely |
30 g | kókuszliszt |
30 g | nagyszemű zabpehely |
60 g (két adag) | fehérjepor |
2 db | tojás |
1 evőkanál | almaecet |
késhegynyi | szódabikarbóna |
100 g | banán |
2 evőkanál | utifű maghéj (elhagyható) |