2015-05-03 19:25:09 | Módosítva: 2016-11-15 13:19:34
A minap azon gondolkodtam, hogyan helyettesíthetném a kekszmorzsát glutén- és cukormentesen úgy, hogy még ropogós is maradjon. Nehéz feladat volt, de végül megtaláltam a tökéletes jelöltet! Bizonyára senki számára nem hangzik idegenül az Abonett szócska, de talán az újdonság, hogy akár desszert is készülhet vele. Érdemes kipróbálni az alábbi finomságot! Csalódást nem fog okozni!
Elkészítés
A túrót egy nagyobb tálba tettem, ráreszeltem a narancshéjat, majd hozzáadtam pár csepp citromlét és az édesítőt, aztán tiszta kézzel összegyúrtam a masszát. Az Abonettből 50 g-ot (a csomag felét) kivettem és összemorzsoltam laponként. Az elkészült morzsából egy keveset a túrókrémhez adtam, hogy formázható legyen, de a nagyobb részét meghagytam a bevonathoz. A tenyeremben diónyi golyókat formáztam a krémből úgy, hogy mindegyik közepébe tettem egy szem mandulát, majd alaposan meghempergettem a morzsában.
Bizonyára, ha túl sokáig áll, megszívja magát a morzsa és elveszti a ropogósságát, de arra nem hinném, hogy mód van, mivel (tapasztalataim szerint) mindenki lecsap rá azonnal! :)
Mivel az abonett, mint minden extrudált termék, alapvetően gyors felszívódású szénhidrát, ne egyétek degeszre belőle magatokat azért... :) Uzsonnára vagy tízóraira, esetleg az ebéd után egy-két szem ajánlott.
Képek
Hozzávalók
500 g | sovány túró |
pár csepp | stevia |
1 db | narancs héja lereszelve |
pár csepp | citromlé |
12 szem | mandula |
50 g | Abonett kukoricás kenyérke |
Tudnivalók
Cukormentes | Igen |
Lisztmentes | Igen |