2015-07-01 11:20:17 | Módosítva: 2015-07-01 11:20:17
Igazán egyszerű, finom leves nem csak levesporos tasakból varázsolható! :) Mellette szól, ha őt választjátok, nem fogyasztotok finomított cukrot, csak a gyümölcsökben természetesen előfordulóakat, illetve elkerülitek az olyan káros vegyületeket, mint az ízfokozók. A recept rendkívül egyszerű, így kezdő konyhatündéreknek is szeretettel ajánlom! ^^
Elkészítés
A mirelit gyümölcsöt hagytam kiolvadni annyira, hogy szét lehessen szedni a darabokat, azonban még kellően hideg legyen, s tartalmazzon jégkristályokat. Néhány szemet félretettem a díszítéshez, a többit egy tálba tettem, majd hozzáadtam minden más összetevőt is, és ráküldtem a botmixert. Ízlés szerint hígítható/sűríthető túróval, gyümölccsel, vízzel, s tovább variálható kókusztejjel, egzotikus ízekkel. Szinte elronthatatlan!
Tálalás
Nálam az egyszerű fahéjas szórás és a félretett gyümölcsök díszítették, de használhatsz mentaleveleket, vagy gyümölcsből kirakott formákat is! :)
Képek
Hozzávalók
250 g | light krémsajt vagy krémes állagú túró |
5 dl | hideg víz |
300 g | mirelit gyümölcs |
pár csepp | stevia |
ízlés szerinti mennyiségű | bourbon vanília por |
ízlés szerinti mennyiségű | őrölt fahéj |
Tudnivalók
Cukormentes | Igen |
Lisztmentes | Igen |