2015-07-01 18:37:21 | Módosítva: 2015-11-16 19:59:30
A zellergumó kiváló diétás alapanyag, mivel 100 g csupán 29 kalóriát, és 5 g szénhidrátot tartalmaz, emellett viszont 1 g rosttal ajándékozza meg szervezetünket! Remekül alkalmazható csőben sütve. Nem kizárólag snack gyanánt gondolhatunk rá, hanem köretként is, tehát akár a sült burgonyát is kiválthatja! Elsőre talán szokatlan az íze, azonban nem annyira karakteres, hogy ne lehessen megszeretni! :)
Elkészítés
A sütőt előmelegítettem 180-200 °C-ra. A gumót zöldséghámozóval megtisztítottam. Göcsörtös a felszíne, úgyhogy mancsokra vigyázni! :) Ezután kockára vágtam. Meglehetősen nagy bumszli a zöldség, így jól jön egy erős férfikéz! ^^ Fűszereztem, sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Az olvasztott kókuszolajat egy szórófejes flakonba töltöttem (biobolt kozmetikai részlegén lehet beszerezni vagy gyógyszertárban), s befújtam vele a készülő remekművet! Igazság szerint nem tudom, meddig sült, így tanácsos figyelgetni a színét és az állagát! Ha valaki chipshez hasonlóan ropogóssá szeretné varázsolni, azt javaslom, pucoljon meg és kockázzon fel egy nagyobb mennyiséget, majd fagyassza le, s kiolvasztás után használja fel, így biztosan roppanósra sül! :)
Képek
Hozzávalók
300 g | zellergumó |
15-20 g | olvasztott kókuszolaj |
ízlés szerinti | fűszerek |