2015-07-07 12:22:31 | Módosítva: 2015-07-07 12:30:44
Nem kis adag, mivel hat főre készült, de nyugodtan meg lehet felezni a mennyiségeket, ha kevesebb éhes száj van a családban. :) Egyébként nem érezni, hogy reformos, tehát a zöldségektől rettegő, és az életmódváltás terén "mugli" személyeknek is nagyon ízlett. Ajánlom szeretettel mindenkinek!
Elkészítés
A hagymát cikkekre vágtam, megpirítottam a kókuszolajon. Hozzáadtam a húst, amit a fakanállal szétszaggattam. Kevergetés mellett fehéredésig vártam, majd hozzáadtam a fűszereket és megsóztam, így levet engedett. Alacsony lángon, fedő alatt pároltam körülbelül negyed órán át, hogy összeérjenek az ízek, ezután ránöntöttem a kefirt. Újra híggá vált általa, ezért fedő nélkül főztem tovább, hogy sűrűvé váljon. Közben kettévágtam a cukkinit, s a belsejét kikanalaztam, hozzáadtam a húshoz, így rottyant még egyet. A sütő előmelegítettem 200 C°-ra. Mikor besűrűsödött a szósz, a cukkinihajókra kanalaztam. A tetejét befedtem a sajtszeletekkel, sütőbe toltam. Pár perc alatt megpirult a sajt. Rizskörettel tálaltam.
Képek
Hozzávalók
1 kg | cukkini |
4 fej | hagyma |
3 evőkanál | kókuszolaj |
1 kg | darált hús |
oregánó | |
bazsalikom | |
kakukkfű | |
só | |
bors | |
200 g | light sajt |
500 ml | kefir |
Tudnivalók
Recept | 6 főre |
Lisztmentes | Igen |