Töltött cukkini

Töltött cukkini

2015-07-07 12:22:31 | Módosítva: 2015-07-07 12:30:44

Nem kis adag, mivel hat főre készült, de nyugodtan meg lehet felezni a mennyiségeket, ha kevesebb éhes száj van a családban. :) Egyébként nem érezni, hogy reformos, tehát a zöldségektől rettegő, és az életmódváltás terén "mugli" személyeknek is nagyon ízlett. Ajánlom szeretettel mindenkinek! 

Elkészítés

A hagymát cikkekre vágtam, megpirítottam a kókuszolajon. Hozzáadtam a húst, amit a fakanállal szétszaggattam. Kevergetés mellett fehéredésig vártam, majd hozzáadtam a fűszereket és megsóztam, így levet engedett. Alacsony lángon, fedő alatt pároltam körülbelül negyed órán át, hogy összeérjenek az ízek, ezután ránöntöttem a kefirt. Újra híggá vált általa, ezért fedő nélkül főztem tovább, hogy sűrűvé váljon. Közben kettévágtam a cukkinit, s a belsejét kikanalaztam, hozzáadtam a húshoz, így rottyant még egyet. A sütő előmelegítettem 200 C°-ra. Mikor besűrűsödött a szósz, a cukkinihajókra kanalaztam. A tetejét befedtem a sajtszeletekkel, sütőbe toltam. Pár perc alatt megpirult a sajt. Rizskörettel tálaltam.

Képek

Hozzávalók

1 kg cukkini
4 fej hagyma
3 evőkanál kókuszolaj
1 kg darált hús
oregánó
bazsalikom
kakukkfű
bors
200 g light sajt
500 ml kefir

Tudnivalók

Recept6 főre
LisztmentesIgen