Banános-kókusztejes túrófagyi

Banános-kókusztejes túrófagyi

2015-08-06 15:15:39 | Módosítva: 2015-08-07 12:40:19

A nyár legfinomabb hűsítője a fagyi. Az egészséges életmódot élőknek sem kell lemondaniuk róla, mert akár házilag is elkészíthető, így pedig biztosak lehetünk benne, hogy nem tartalmaz sem hozzáadott cukrot (csak természetesen előfordulókat), sem szóját, sem glutént!

Elkészítés

A fagyigép tartályát 24 órával korábban mélyhűtőbe helyeztem. A banánt felkarikáztam, s a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tettem és simára, egyenletesre kavartam, majd a fagyigépbe öntöttem, amelyet rögtön munkára is bírtam.  Körülbelül 35-40 perc alatt tökéletes állagúvá vált. A konjak lisztnek köszönhetően nagyon krémes maradt. Ez az összetevő, mely egy természetes rostkészítmény, lassítja a szénhidrátok felszívódását, teltségérzetet biztosít és sűrítőanyagként is funkcionál, ezért nagy segítség a konyhában. Itt olvashatsz róla bővebben. :) Természetesen, ha fagyigéppel nem rendelkezel, akkor is gond nélkül, egy kicsivel több munkával ugyan, de simán elkészítheted a finomságot, ha a leturmixolt összetevőket dobozba töltve a fagyasztóba helyezed és 30-45 percenként átkavarod, hogy ne alakuljanak ki jégkristályok, és ne fagyjon egy tömbbé a műved. 

Tálalás

Fagylaltoskanállal gömböket formáltam belőle, amelyeket porcelán tálkába szedtem. Az öntethez a folyós állapotban lévő kókuszolajat, a kakaóport és a steviát is összekevertem, majd kiskanállal rácsorgattam a gombócokra. Rögtön meg is dermedt, így finom, roppanós csokidarabok keletkeztek. Fogyasszátok egészséggel! :)

Képek

Hozzávalók

300 g (kb 3 db közepes méretű) banán
250 g (egy doboz) túró
2 dl kókusztej
3 dl víz
ízlés szerint bourbon vanília
2 teáskanál konjak liszt
2 citrom lereszelt héja
1 evőkanál citromlé
az öntethez:
2 evőkanál kókuszolaj
2 evőkanál nyers kakaópor
1 csepp stevia