Gluténmentes nápolyi

Gluténmentes nápolyi

2015-10-09 17:52:20 | Módosítva: 2015-10-09 18:16:26

Bár, nemrég megfogadtam, hogy nem postolok édességreceptet egy darabig, most mégis hoztam nektek egy desszertként fogyasztható finomságot.  A megfontolásomnak egyébként az volt az oka, hogy nemrégiben szembesültem annak tényével, hogy a hölgy olvasóim némelyike hajlamos úgy értelmezni az alakbarát desszeret fogalmát, hogy "ohh, ebből bármikor, bármennyit lehet enni"... :) Pedig sajnos nem így van... A legkevésbé sem szeretném tévhitek magvait elültetni a fejekben. Szóval, tudjatok róla, hogy csínján kell bánni a nassolással! Azonban egy egészséges ember étrendjébe olykor belefér. :)Ez a kreálmány tehát azért látott napvilágot, mert egy kedves ismerősöm a közelmúltban szerzett tudomást gluténérzekenységéről, s arról panaszkodott, hogy ostyát enne, nápolyit, vagy valami ropogós finomságot. :) A konyhatündérkétek agya pedig máris forogni kezdett, mit tehetne az ügy érdekében. Olvass tovább, hogy megtudd!

Elkészítés

A konzerv kókusztejet egy éjszakán át hűtőben tároltam, így elkülönült a zsíros része, mely a tetején lebegett. Ő az, akire a recepthez szükség van. Kanánnal leválasztottam a híg részétől, akit pedig fel lehet használni turmixokhoz, főzelékekhez, vagy csak úgy magában kortyolgatni. :) Az abonettszeleteket egy recés kenyérvágókéssel egyforma méretű, körülbelül kétujjnyi szélességű csíkokra vágtam. Hozzátenném, hogy a receptnek ez a legmacerásabb része. :) Innentől kezdve már gyerekjáték! A töltelékhez a banánt, a hideg kókusztejet és a kakaóport a botmixer segítségével összeturixoltam. Megkentem vele a szeletkéket.

Azt tudnotok kell, hogy az abonett, mint minden feldolgozott szénhidrát, gyors felszívódású, vagyis fogyasztása után rövid időn belül megemeli a vércukorszintet, így nem fogyasztható korlátlanul. A zsíros kókusztej azonban képes csökkenteni a felszívódás sebességét. Természetesen ez nem jelenti, hogy nagy mennyiségben lehetne fogyasztani, csupán jó alternatíva egy gluténmentesen étkező személy számára, ha egy finom falat nápolyira vágyik. :)

Tálalás

Rögtön fogyasztottuk a finomságot, nem bajlódtam a tálalással. :) A dolognak annyi szépséghibája van, hogy ha állni hagyjuk, sajnos nem marad ropogós. Ez egy ismételt adag készítése alkalmával derült ki. De szerintem hamar elfogy. :) Arra tökéletesen ideális, ha egy gluténérzékeny vendégseregnek akarsz instant varázsolni egy sütés nélkül fogyasztható finomságot. 

Képek

Hozzávalók

6 szelet Abonett kukoricás extrudált kenyér
1,5 dl kókusztej zsíros része
fél banán
1 púpos evőkanál keserű kakaópor