Aszalt szilvával töltött baconös csirkemell

Aszalt szilvával töltött baconös csirkemell

2015-12-13 10:27:43 | Módosítva: 2015-12-13 10:30:42

Sokaktól hallom, hogy olyannyira nem szeretik, hogy nem is bírják megenni a halat. Ha nem is a tradicionális módon, de nekik is szerettem volna valami ötletet adni, amely finom és egészséges. Ha nem tudod mi kerüljön az ünnepi asztalra, biztosan örülni fogsz! :) Ez a fogás igazán egyszerű, ízletes, így bátran ajánlom az elkészítését!

Elkészítés

A csirkemellet kiklopfoltam, s mivel igen száraz hús, érdemes pácolni. Megkentem a kókuszolajjal, befűszereztem, s hagytam állni néhány órán át. Amint végeztem teendőimmel, visszatértem a konyhába. A sütőt 200°C-ra melegítettem. A baconlapokat egyesével vágódeszkára fektettem, rájuk egy-egy szelet húst helyeztem, s mindegyik közepébe néhány szem aszalt szilva került, így göngyöltem fel őket. Érdemes dupla bacon-köntösbe bújtatni őket, mégpedig úgy, hogy a hússzelet két végét, az illesztést áthidalja, így nem nyílik szét sütés közben. Ha mégis attól tartasz, hogy szétesik a műved, akkor vízbe mártott fogpiszkálókkal tűzdeld meg a kis csomagokat. Érdemes még egyszer bekenni őket kókuszolajjal, hogy semmiképp ne száradjanak ki sütés közben. Nálam 25-30 perc alatt készültek el, de javaslom, less rá időnként! :)

Tálalás

Köretnek nálunk tepsis burgonya és finom, friss saláta volt olva olajjal és balszamecettel leöntve, amely enyhén fanyar ízvilága remekül kiegészítette az édes gyümölcs aromáit.

Képek

Hozzávalók

500 g csirkemellfilé
fokhagyma
bors
reszelt citromhéj
2-3 evőkanál kókuszolaj
100-150 g füstölt bacon
körülbelül 50 g magozott aszalt szilva

Tudnivalók

Recept2 főre