2015-12-19 17:03:28 | Módosítva: 2015-12-19 17:03:28
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összekevertem, begyúrtam, hűtőben pihentettem egy órán át. A sütőt 200 °C-ra melegítettem. Kivettem a masszát a hűtőből, celofánon nyújtottam. Ehhez a tészta mindkét oldalát meghintettem kókuszliszttel, hogy ne ragadjon. A töltelékhez lereszeltem 2 citrom héját és kifacsartam az egyik levét, valamint eritritet adtam hozzá. A tésztára halmoztam, villával óvatosan lenyomogattam, majd feltekertem a kreálmányt a celofánnal, s megkentem tojással. Ami oldalt lecsöpög, fel kell törölni, nehogy megégjen! Sütőbe toltam, s körülbelül 15 perc után lejjebb vettem a hőfokot 180°C-ra, hogy ne legyen "néger" a süti. :b
Az egész adag:
1126 kcal
fehérje: 54 g
szénhidrát: 79 g
zsír: 61 g
Nálunk 18 szelet lett belőle, így egy szelet:
62,5 kcal
fehérje: 3 g
szénhidrát: 4,38 g
zsír: 3,38 g
Képek
Hozzávalók
| 100 g | darált, gluténmentes zabpehely |
| 2 evőkanál | utifű maghéj |
| 2 dd M-es | tojás |
| 30 g | eritrit |
| 3 teáskanál | kókuszolaj olvasztva |
| a töltelékhez: | |
| 60 g | darált mák |
| 2 | citrom reszelt héja |
| 1 | citrom leve |
| 40 g | eritrit |
| 1 | tojás a kenéshez |
Tudnivalók
| Cukormentes | Igen |
| Lisztmentes | Igen |