2016-01-23 10:55:13 | Módosítva: 2016-01-23 10:55:41
Egyre több helyen és több embertől olvasom, hogy unja már a száraz csirkemellet rágni, és valami újra vágyna. Ekkor eszembe jutott, hogy édesanyám anno sokszor pácolta a húst fokhagymás tejben. A receptet ezúttal tejmentesítettem, kókusztejjel váltottam ki a tehéntejet, és spenótot is adtam hozzá, de az ízélmény semmit nem változott. És nem, a válogatós párom is jóízűen megette, nem volt semmiféle kókuszíze! :)
Elkészítés
A csirkemellet kockákra vágtam, hozzáadtam a kókusztejet, valamint a fokhagymát, összekevertem, és egy zárható edénybe téve alaposan össze is ráztam, hogy egyenletes legyen a fűszerezés. Ha elfogadtok egy tanácsot, itt még ne tegyetek hozzá sót, mert a nátriumionok elvonják a vizet a húsból, és rágósabb lesz, a csirkemell pedig alapból egy igen száraz hús. Elég a végén sózni! :)
A dobozkát egy éjszakán át a hűtőben tároltam, s másnap vettem elő. A spenótot érdemes a felhasználás előtt körülbelül fél órával kivenni a fagyasztóból, hogy porcionálható, adagolható legyen. :)
Egy serpenyőbe öntöttem a husit, amit előtte kókuszolajjal vékonyan kikentem. Közepes lángon fehéredésig pároltam. Ezután hozzáadtam a spenótdarabkákat, és összekevertem. Fedő alatt pároltam az így kapott keveréket körülbelül negyed órán át. Ha túlzottan sűrűnek látjátok, akkor nyugodtan mehet hozzá még egy kis kókusztej, víz. :) Nálam került is egy pici hozzá, mert elforrta a levét párolás közben.
A NoCarb tésztát lemostam alaposan, majd forrásban lévő vízbe tettem, végül leszűrtem, és még egyszer leöblítettem. Ha valaki nem szereti az aromáját, javaslom, hogy citromos vízben forralja, utána öblítse át kétszer-háromszor! :)
Amikor elkészült a szósz, a tésztára halmoztam, s jóízűen elfogyasztottuk. :)
Képek
Hozzávalók
300 g | csirkemellfilé |
3 dl | kókusztej a pácoláshoz |
200 g | mirelit spenótpüré |
pár gerezd | zúzott fokhagyma (fokhagymaporral helyettesíthető) |
só | |
2 csomag | NoCarb tészta |
2 teáskanál | kókuszolaj |
Tudnivalók
Recept | 2 főre |
Lisztmentes | Igen |