Cukkinis-kókuszos-habos finomság

Glutén- és cukormentesen

Cukkinis-kókuszos-habos finomság

2016-01-28 19:13:54 | Módosítva: 2016-01-28 19:14:35

Elkészítés

A sütőt 200 c°-re előmelegítettem, egy jénai edényt kibéleltem szilikonos sütőpapírral. a cukkinit finomra daráltam, hozzáadtam a tojást, az édesítőt, a citromlé és szódabikarbóna keverékét, a kókuszlisztet és a fehérjeport és az utifű maghéjat, majd átöntöttem a tésztát a jénai formába. Körülbelül 20 perc alatt készre sült. Kivettem, hűlni hagytam.

Ezután készítettem el a krémet. vízforralón melegített vízből egy dl-nyit elkevertem a zselatinnal, az édesítővel, a vaníliával és a tejsavófehérjével, s a kókuszreszelék felével. mikor hűlni kezdett, gépi habverővel habosítani kezdtem, s közben lassan hozzáöntöttem fokozatosan a hideg vizet, amely tovább segítette a zselé megszilárdulását. Habos krémet kaptam, amit a tészta tetejére lapátoltam, s újra megszórtam kókusszal. 

Hűtőben pihentettem fogyasztás előtt egy órán át.

Egy tipp! :) Ha nem szeretnéd, hogy zöld színe legyen a tésztádnak, hámozd meg a cukkinit felhasználás előtt!

Jó étvágyat kívánok!

Képek

Hozzávalók

a tésztához:
200 g cukkini
1 db L-es tojás
3 csapott evőkanál kókuszliszt
3 evőkanál tejsavófehérje
2 teáskanál utifű maghéj
3 evőkanál eritrit
egy csipet szódabikarbóna és pár csepp citromlé keveréke
a krémhez:
gépi habverő
100 g Kókuszreszelék
30 g (másfél tasak) zselatin
1 dl langyos víz
2 dl hideg víz
2 evőkanál tejsavófehérje
ízlés szerinti mennyiségű bourbon vanília
ízlés szerint édesítő

Tudnivalók

CukormentesIgen
LisztmentesIgen