2016-01-28 19:13:54 | Módosítva: 2016-01-28 19:14:35
Elkészítés
A sütőt 200 c°-re előmelegítettem, egy jénai edényt kibéleltem szilikonos sütőpapírral. a cukkinit finomra daráltam, hozzáadtam a tojást, az édesítőt, a citromlé és szódabikarbóna keverékét, a kókuszlisztet és a fehérjeport és az utifű maghéjat, majd átöntöttem a tésztát a jénai formába. Körülbelül 20 perc alatt készre sült. Kivettem, hűlni hagytam.
Ezután készítettem el a krémet. vízforralón melegített vízből egy dl-nyit elkevertem a zselatinnal, az édesítővel, a vaníliával és a tejsavófehérjével, s a kókuszreszelék felével. mikor hűlni kezdett, gépi habverővel habosítani kezdtem, s közben lassan hozzáöntöttem fokozatosan a hideg vizet, amely tovább segítette a zselé megszilárdulását. Habos krémet kaptam, amit a tészta tetejére lapátoltam, s újra megszórtam kókusszal.
Hűtőben pihentettem fogyasztás előtt egy órán át.
Egy tipp! :) Ha nem szeretnéd, hogy zöld színe legyen a tésztádnak, hámozd meg a cukkinit felhasználás előtt!
Jó étvágyat kívánok!
Képek
Hozzávalók
| a tésztához: | |
| 200 g | cukkini |
| 1 db | L-es tojás |
| 3 csapott evőkanál | kókuszliszt |
| 3 evőkanál | tejsavófehérje |
| 2 teáskanál | utifű maghéj |
| 3 evőkanál | eritrit |
| egy csipet | szódabikarbóna és pár csepp citromlé keveréke |
| a krémhez: | |
| gépi habverő | |
| 100 g | Kókuszreszelék |
| 30 g (másfél tasak) | zselatin |
| 1 dl | langyos víz |
| 2 dl | hideg víz |
| 2 evőkanál | tejsavófehérje |
| ízlés szerinti mennyiségű | bourbon vanília |
| ízlés szerint | édesítő |
Tudnivalók
| Cukormentes | Igen |
| Lisztmentes | Igen |