2016-01-28 19:25:20 | Módosítva: 2016-01-28 19:27:48
Csak, mert hiányoltátok... Magőrleményektől és reformlisztektől mentesen alkottam egy finom piskótatekercset. :) Töltelék gyanánt kókusztej, édesítő és zselatin keverékét használtam, de az alaptészta tovább variálható ízlés szerint gyümölcsökkel, növényi tejszínekkel vagy tejtermékekkel, édes krémekkel, lekvárokkal... A felhasználásnak csak a fantáziátok szab határt!
Elkészítés
A sütőt 200 °C-ra melegítettem. A tojások fehérjét egy mafasfalú érvényben kemény habbá vertem a sóval. A sárgáját eritrittel habosítottam. (A színének ki kell világosodnia!) A fehérjehabhoz adtam a sárgáját, s a kakaóport is. Óvatosan összeforgattam őket, vigyázva rá, hogy ne essen össze teljesen a hab. Homogén masszát kaptam, amit szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kanalaztam. Körülbelül húsz perc alatt elkészült.
Nem tévedés, nem maradt ki semmi, valóban nem kell liszt a tésztába! :)
A töltelékhez a kókusztejszínt és a vizet összekevertem, felmelegítettem, feloldottam benne a zselatint, majd az eritritet is. Hűlni hagytam, s mikor már dermedni kezdett, megkentem vele a tésztát. Akkor jó az állaga, ha kicsit ragacsos, viszkózus, mert ha túl forrón kezded feltekerni, nagy valószínűséggel kifolyik a tésztából. Feltekertem a művet és hűtőbe tettem dermedni.
Képek
Hozzávalók
6 | egész tojás |
2 | tojásfehérje |
1 csipet | só |
5 evőkanál | keserű kakaópor |
5 evőkanál | eritrit |
2 dl | kókusztejszín |
fél dl | víz |
3 evőkanál | eritrit |
30 g | zselatin |
Tudnivalók
Cukormentes | Igen |
Lisztmentes | Igen |