Lisztmentes piskótatekercs

Lisztmentes piskótatekercs

2016-01-28 19:25:20 | Módosítva: 2016-01-28 19:27:48

Csak, mert hiányoltátok... Magőrleményektől és reformlisztektől mentesen alkottam egy finom piskótatekercset. :) Töltelék gyanánt kókusztej, édesítő és zselatin keverékét használtam, de az alaptészta tovább variálható ízlés szerint gyümölcsökkel, növényi tejszínekkel vagy tejtermékekkel, édes krémekkel, lekvárokkal... A felhasználásnak csak a fantáziátok szab határt!

Elkészítés

A sütőt 200 °C-ra melegítettem. A tojások fehérjét egy mafasfalú érvényben kemény habbá vertem a sóval. A sárgáját eritrittel habosítottam. (A színének ki kell világosodnia!) A fehérjehabhoz adtam a sárgáját, s a kakaóport is. Óvatosan összeforgattam őket, vigyázva rá, hogy ne essen össze teljesen a hab. Homogén masszát kaptam, amit szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kanalaztam. Körülbelül húsz perc alatt elkészült. 

Nem tévedés, nem maradt ki semmi, valóban nem kell liszt a tésztába! :)

A töltelékhez a kókusztejszínt és a vizet összekevertem, felmelegítettem, feloldottam benne a zselatint, majd az eritritet is. Hűlni hagytam, s mikor már dermedni kezdett, megkentem vele a tésztát. Akkor jó az állaga, ha kicsit ragacsos, viszkózus, mert ha túl forrón kezded feltekerni, nagy valószínűséggel kifolyik a tésztából. Feltekertem a művet és hűtőbe tettem dermedni. 


Képek

Hozzávalók

6 egész tojás
2 tojásfehérje
1 csipet
5 evőkanál keserű kakaópor
5 evőkanál eritrit
2 dl kókusztejszín
fél dl víz
3 evőkanál eritrit
30 g zselatin

Tudnivalók

CukormentesIgen
LisztmentesIgen